Brenzovics László: vissza kell térni a normalitás talajára
2018. október 15. 21:07

Vissza kell térni a normalitás talajára az ukrán-magyar kapcsolatokban, mert megdöbbentő, ami az utóbbi időben történik, mind retorikában, mind intézkedésekben – mondta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Brenzovics László az M1-nek Ungváron adott interjúban azt mondta: lehet vita egy nemzeti kisebbség és egy kormányzat között, de azt nem úgy kell rendezni, hogy megfélemlítik a kisebbséget. Hangsúlyozta: tűrhetetlen, hogy a 21. században Ukrajnában a kárpátaljai magyarságnak félnie kell, hiszen „nem csitul a magyarellenes kampány a médiában”.

Kiemelte: példátlan módon olyan petíció indult, amelyben azért gyűjtenek aláírásokat, hogy a kárpátaljai magyarokat, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal is, kitoloncolhassák Ukrajnából.

Ha kellő számú aláírás összegyűlik, a parlamentnek ezt tárgyalnia kell – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra: ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy közeledik Európához, akkor a szomszédos országokkal jó kapcsolatot kellene ápolnia, nem ellenségeskedést szítania.

MTI - M1
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó