Brenzovics László: vissza kell térni a normalitás talajára
2018. október 15. 21:07

Vissza kell térni a normalitás talajára az ukrán-magyar kapcsolatokban, mert megdöbbentő, ami az utóbbi időben történik, mind retorikában, mind intézkedésekben – mondta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Brenzovics László az M1-nek Ungváron adott interjúban azt mondta: lehet vita egy nemzeti kisebbség és egy kormányzat között, de azt nem úgy kell rendezni, hogy megfélemlítik a kisebbséget. Hangsúlyozta: tűrhetetlen, hogy a 21. században Ukrajnában a kárpátaljai magyarságnak félnie kell, hiszen „nem csitul a magyarellenes kampány a médiában”.

Kiemelte: példátlan módon olyan petíció indult, amelyben azért gyűjtenek aláírásokat, hogy a kárpátaljai magyarokat, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal is, kitoloncolhassák Ukrajnából.

Ha kellő számú aláírás összegyűlik, a parlamentnek ezt tárgyalnia kell – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra: ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy közeledik Európához, akkor a szomszédos országokkal jó kapcsolatot kellene ápolnia, nem ellenségeskedést szítania.

MTI - M1
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
 • Stabil a kormánypártok támogatottsága
  A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.
 • Róma és Varsó között húzódik Európa új tengelye
  Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony.
MTI Hírfelhasználó