Brenzovics László: vissza kell térni a normalitás talajára
2018. október 15. 21:07

Vissza kell térni a normalitás talajára az ukrán-magyar kapcsolatokban, mert megdöbbentő, ami az utóbbi időben történik, mind retorikában, mind intézkedésekben – mondta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Brenzovics László az M1-nek Ungváron adott interjúban azt mondta: lehet vita egy nemzeti kisebbség és egy kormányzat között, de azt nem úgy kell rendezni, hogy megfélemlítik a kisebbséget. Hangsúlyozta: tűrhetetlen, hogy a 21. században Ukrajnában a kárpátaljai magyarságnak félnie kell, hiszen „nem csitul a magyarellenes kampány a médiában”.

Kiemelte: példátlan módon olyan petíció indult, amelyben azért gyűjtenek aláírásokat, hogy a kárpátaljai magyarokat, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal is, kitoloncolhassák Ukrajnából.

Ha kellő számú aláírás összegyűlik, a parlamentnek ezt tárgyalnia kell – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra: ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy közeledik Európához, akkor a szomszédos országokkal jó kapcsolatot kellene ápolnia, nem ellenségeskedést szítania.

MTI - M1
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó