Neten tévézünk, mobilon netezünk
2018. szeptember 24. 16:11

Mindegy, hogy otthon vagy úton használjuk eszközeinket, mindenhol hozzáférhetünk kedvenc tartalmainkhoz. A XXI. századi felhasználó ötvözi a digitális lehetőségeket, vagyis az eddig elérhető szolgáltatásokat ma már egyként használja.

A digitális eszközhasználati szokásaink végérvényesen átalakultak, egyre inkább elnetesednek, ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egy korábbi kutatása is alátámasztja. A tanulmány rávilágított, hogy az emberek életében központi szerepet tölt be az internet: a 14–40 évesek 91 százaléka netezik legalább heti rendszerességgel, de a 60 év felettiek körében terjed a legdinamikusabban ez az elfoglaltsági forma.

Míg 2009-ben csak minden tizedik idősebb böngészett az interneten, mostanra már 41 százalékuk teszi. A felmérésben résztvevők 94 százaléka böngészésre használja a világhálót, 81 százalék számára pedig kommunikációs csatornát jelent. Szintén nélkülözhetetlennek tartják szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz (zenehallgatás és videónézés 67 százalék), kapcsolattartáshoz (chatek, fórumok, 66 százalék), emellett 61 százalék már a hivatalos ügyeket is interneten intézi. Megállapítható az is, hogy a hazai tévéelőfizetők több mint fele (51,3 százaléka) nézett digitális kábeltévét vagy IPTV-t.

Magyar Idők
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Az ellenzéki előválasztás egy blöff
  Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
 • Így lesz a marxistából újra bolsevik
  Százmillió halottal később a mai kávéházi Konrádok, szellemi proletárok és önjelölt világmegváltók, valamint a gimnáziumokban és egyetemeken általuk megtévesztett fiatalok újra vörös zászlókkal vonulnak a pesti utcákon.
 • A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást
  A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást - mutat rá a Századvég Alapítvány nemzetközi áttekintésében, amelyet annak kapcsán készített, hogy az elmúlt napokban "soha nem látott erőszakos események zajlottak a magyar Országgyűlés falai között".
MTI Hírfelhasználó