Neten tévézünk, mobilon netezünk
2018. szeptember 24. 16:11

Mindegy, hogy otthon vagy úton használjuk eszközeinket, mindenhol hozzáférhetünk kedvenc tartalmainkhoz. A XXI. századi felhasználó ötvözi a digitális lehetőségeket, vagyis az eddig elérhető szolgáltatásokat ma már egyként használja.

A digitális eszközhasználati szokásaink végérvényesen átalakultak, egyre inkább elnetesednek, ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egy korábbi kutatása is alátámasztja. A tanulmány rávilágított, hogy az emberek életében központi szerepet tölt be az internet: a 14–40 évesek 91 százaléka netezik legalább heti rendszerességgel, de a 60 év felettiek körében terjed a legdinamikusabban ez az elfoglaltsági forma.

Míg 2009-ben csak minden tizedik idősebb böngészett az interneten, mostanra már 41 százalékuk teszi. A felmérésben résztvevők 94 százaléka böngészésre használja a világhálót, 81 százalék számára pedig kommunikációs csatornát jelent. Szintén nélkülözhetetlennek tartják szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz (zenehallgatás és videónézés 67 százalék), kapcsolattartáshoz (chatek, fórumok, 66 százalék), emellett 61 százalék már a hivatalos ügyeket is interneten intézi. Megállapítható az is, hogy a hazai tévéelőfizetők több mint fele (51,3 százaléka) nézett digitális kábeltévét vagy IPTV-t.

Magyar Idők
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • A nemzet védelme a történelem értelme
  Számunkra nem célja van a történelemnek, hanem értelme: az, hogy fennmaradjon az a nemzet, amelynek része vagyunk, és az a kultúra, amely otthonunkká teszi a szülőföldünket.
 • Róna Péter és a magyar valóság
  Ráadásul érzek Róna szavaiban egy jó adag liberális intoleranciát is: ha nem úgy gondolkodtok, mint mi, nyugatiak és nyugatimádók, akkor csak és kizárólag keletiek és barbárok lehettek.
 • Bayer: A hetedik koporsó
  A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni.
MTI Hírfelhasználó