Orbán Viktor az EPLO vezetőjével egyeztetett
2018. szeptember 21. 10:26

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban fogadta Szpiridon Flogaitiszt, az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) igazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen - melyen Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vett - áttekintették az EPLO és Magyarország közötti kapcsolatok aktuális kérdéseit, és egyeztettek a szervezet magyarországi jelenlétének erősítéséről. Ennek keretében továbbra is napirenden van az EPLO képviseleti irodájának megnyitása Szegeden.

Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió jövőjével kapcsolatos kérdéseket, az európai demokráciák és jogrendszerek működésének kihívásait a jogtudományi szféra aktív közreműködésével kell áttekinteni, s erre az EPLO szervezetrendszere és szakértői potenciálja kiválóan alkalmas - közölte Havasi Bertalan.

D_MTI20180921001

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Szpiridon Flogaitiszt, az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) igazgatóját az Országházban 2018. szeptember 21-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

D_MTI20180921002

Orbán Viktor miniszterelnök, Szpiridon Flogaitisz, az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) igazgatója az Országházban 2018. szeptember 21-én. Mellettük Trócsányi lászló igazságügyi miniszter (j). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó