Marine Le Pen szerint Macron az EU végét vizionálta
2018. szeptember 20. 21:10

Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke szerint Emmanuel Macron francia államfő az Európai Unió végét vizionálta az uniós állam- és kormányfők csütörtökön véget ért salzburgi informális csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatóján.

"Azok az országok, amelyek nem akarnak több Frontexet vagy szolidaritást, ki fognak lépni a schengeni övezetből. Azok az országok, amelyek nem akarnak több Európát, nem fognak többet a strukturális alapokból részesülni (...) Európa nem egy étlap, hanem egy politikai projekt" - fogalmazott Emmanuel Macron a jövő májusi európai parlamenti választások előtti kampányról szólva Salzburgban. "Jövő tavasszal muszáj lesz erről a témáról őszintén beszélnünk" - tette hozzá.

"Emmanuel Macron ezzel a nyilatkozattal bejelentette az Európai Unió végét. Éljen a Nemzetek és a Szabadságok Európája!" - írta a Twitterren csütörtök este Marine Le Pen.
A francia elnök nevek említése nélkül elítélte "azokat, akik azt magyarázzák: szeretem Európát, amikor lehetővé teszi a hazám virágzását, amikor lehetővé teszi, hogy a munkavállalóim elmenjenek többet keresni a szomszédos országokba. De nálam ne legyen egyetlen migráns sem, egyetlen menekült sem!".  

Emmanuel Macron úgy látja, hogy "a válság, amelyet Európa átélt az elmúlt tíz évben egy olyan egzisztenciális válság", amelynek tétje, hogy az Európai Unió "képes-e az alapítóatyák által képviselt politikai projektet, amelynek lényege a nemzeti érdekek összehangolása valami nagyobb létrehozására, továbbra is érvényesíteni".

"Ez egy történelmi harc, ez a választás más lesz, mint a többi" - mondta a francia elnök a 2019-es EP-választásokról.

MTI
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • A nemzet védelme a történelem értelme
  Számunkra nem célja van a történelemnek, hanem értelme: az, hogy fennmaradjon az a nemzet, amelynek része vagyunk, és az a kultúra, amely otthonunkká teszi a szülőföldünket.
 • Róna Péter és a magyar valóság
  Ráadásul érzek Róna szavaiban egy jó adag liberális intoleranciát is: ha nem úgy gondolkodtok, mint mi, nyugatiak és nyugatimádók, akkor csak és kizárólag keletiek és barbárok lehettek.
 • Bayer: A hetedik koporsó
  A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni.
MTI Hírfelhasználó