Budaházy: én egy magyar hazafi vagyok
2018. április 20. 11:09

A ’90-es évek óta senki nem vezette jobban az országot az Orbán-kormánynál

Hatályon kívül helyezték Budaházy György ítéletét a Fővárosi Ítélőtáblán. Az ítéletet tapssal és éljenzéssel fogadták a bíróságon megjelentek. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának Budaházy György volt a vendége.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy mit érzett amikor a teremben az ítélethirdetést követően kiabálás és éljenzés tört ki Budaházy György úgy válaszolt: felemelő érzés volt, de a feszültség csak akkor zuhant le róla, amikor kimondták, hogy hatályon kívül helyezik az ítéletet.

Én nem akarom megmondani, hogy ki vagyok, én egy magyar hazafi vagyok, mindig ezt mondtam magamról, most is csak ezt tudom mondani – felelte arra a kérdésre, hogy ki ma Budaházy György. Emellett magát politikai meghurcoltként írta le, majd emlékeztetett, hogy ezzel az ítélettel az eljárás továbbra sem szűnt meg.

A Csintalan Sándor megverésével kapcsolatos ügyről azt mondta, nincs köze a műsorvezetővel szemben elkövetett bűncselekményhez, bűnössége az eljárás során sem bizonyosodott be. Az elsőfokú ítéletet rossz minőségűnek, megalapozatlannak nevezte.

A bíróságnak az a dolga, hogy kétséget kizáróan bizonyítson, akkor jelentheti ki a jogi felelősséget – utalt az eljárásra. Budaházy elmondta, hogy a Gyurcsány-kormányra való nyomásgyakorlás nem csak az ő célja volt, hanem akkoriban egy társadalmi összcél.

Értelmezhetetlen a terrorizmus egy olyan rendszerben, amelyben a rendszer terrorral tartja fenn a hatalmát – fejtette ki. Szerinte a Gyurcsány-kormány iszonyú károkat okozott az országnak.

Ezért álltam ki a választások előtt az Orbán-kormány mellett, mert az országot 90 óta nem vezette jobban senki, mert ezeknek a visszahozása a hatalomba olyan veszély, amit nem szabad megengedni – tette hozzá.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
 • Stabil a kormánypártok támogatottsága
  A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.
 • Róma és Varsó között húzódik Európa új tengelye
  Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony.
MTI Hírfelhasználó