Különleges pápai fogadtatás a magyar zarándokoknak
2018. március 23. 00:18

Magyarok miatt szegte meg a biztonsági szabályokat Ferenc pápa

Különleges fogadtatásban részesültek a Csépáról és Csévharasztról Rómába érkező magyar zarándokok Ferenc pápától.

A maguk elesettségéből saját erőből lábra álló csépaiak és csévharasztiak a közösségi farmjukon megtermelt sajtot, tojást, sonkát vittek a pápa szegényeinek. A zarándokok vezetője, Antal András állandó diakónus különleges fogadtatásban részesült a Szentatyától.

 

Antal András és a Szentatya a Vatikánban (Fotó: Vatikán)

Antal András és a Szentatya a Vatikánban (Fotó: Vatikán)

A zarándokcsoportunknak a szabályok szerint a más országokból érkezett zarándokokkal együtt egy fakorlát mögött kellett várakoznia, hogy Ferenc pápa előttünk elhaladva áldást osszon. Amikor hozzám ért, felismert, mert tavaly több mint kilencven húsvéti sonkával érkeztünk, majd áthívott a biztonsági korlát túloldalára, ahol csak ő és a biztonsági emberei tartózkodhattak.

Antal József és a Szentatya a Vatikánban. Zarándokok húsvéti ajándékokkal indultak el Ferenc pápához a váci egyházmegyéből (Fotó: Vatikán)

Ferenc pápa a névjegyével látja el a csépaiak keresztjét (Fotó: Vatikán)

„Ott személyes áldásban részesített” – mondta Antal András a Helyi Híradóknak. A pápa megölelte a csépai közösség egyházi vezetőjét, összehajolva vele bizalmas üzenetet súgott neki, majd személyes áldásban részesítette. Külön megáldotta azt a két kosarat is, amit ezért az áldásért hoztak a pápa elé.

Antal József és a Szentatya a Vatikánban.. Zarándokok húsvéti ajándékokkal indultak el Ferenc pápához a váci egyházmegyéből (Fotó: Vatikán)

(Fotó: Vatikán)

„Ezeket a kolbászokat, sajtokat, tojásokat majd otthon osztjuk szét húsvétkor. De előtte, a keresztúton, azt a kétméteres keresztet hordozzuk végig, amit a Szentatya az áldás után saját keze írásával is ellátott” – tette hozzá a még Rómában tartózkodó Antal András, aki egy erdélyi mester által faragott asztali Szent József-szobrot is ajándékozott abból az alkalomból, hogy Ferenc pápát  éppen öt évvel ezelőtt ezekben a napokban választották meg pápává.

hirado.hu - Helyi Hiradók
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
 • Normalitás és radikalizmus
  A jellegtelenség puha diktatúrájában radikálisnak kell lenni, de a szó eredeti értelmében.
MTI Hírfelhasználó