Manfred Weber: Orbán Viktort elismerés övezi
2018. március 22. 22:51

Angela Merkelnek igen nagy fejfájást okozhatott Manfred Weber, utóbbi szerint ugyanis az iszlám igen kevés hasznot hajt Németországnak, és ehelyett Orbán Viktor bevándorláspolitikáját kellene fontolóra venni – írja a 888.hu.

Az iszlám épp annyira nem tartozik Európához, mint Németországhoz” – szögezte le a Die Welt című lapnak adott interjújában az Európai Néppárt vezetője, aki egyúttal a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tagja.

Az európai konzervatív politikai vezető ezzel lényegében az újdonsült német belügyminiszter véleményét erősítette, ugyanis Horst Seehofer egy múlt heti interjúban szintén kijelentette, hogy az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz és Németországot a kereszténység formálta, így az ország kultúrájához tartozik a szabad vasárnap és az egyházi ünnepnapok és rituálék sora, mint a húsvét, a pünkösd és a karácsony.

Mint ismert, Angela Merkel kancellár álláspontja a bajor politikus véleményével szöges ellentétben áll.

A die Weltnek Manfred Weber beszélt Orbán Viktor bevándorláspolitikájáról is. Mint mondta, elismerés övezi Orbánt amiatt, hogy a magyar társadalom döntő többsége őt támogatja, emellett pedig védelmezi a határokat. A szerb határra emelt kerítés nagyban hozzájárul a migráció kontrollálásához, ezért Orbán Viktorral párbeszédet kell folytatnunk.

Ő az, aki a bevándorlás kérdésének kulcsát a kezében tartja – tette hozzá az uniós néppárti vezető.

magyaridok.hu - 888.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzéki előválasztás egy blöff
  Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
MTI Hírfelhasználó