Hegedűs Zoltán támogatására biztatott Lázár János
2018. február 20. 23:15

Hódmezővásárhely akkor jár legjobban, ha a Fidesz-KDNP jelöltje, Hegedűs Zoltán kap bizalmat a vasárnapi időközi polgármester-választáson – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Hódmezővásárhelyen.

Lázár János a település Öreg-Kishomok városrészében tartott választási fórumán kifejtette, mindenkinek az az érdeke, hogy Hódmezővásárhely jobb hely legyen. Arról, hogy ez miként valósulhat meg, a kampányban egyedül Hegedűs Zoltán mondta el a véleményét – tette hozzá.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus hangsúlyozta, az, hogy ki irányítja 2019-ig polgármesterként a várost, a hódmezővásárhelyiek döntése lesz, az országos politikai kérdéseket nem az időközi választásokon kell eldönteni.

A város élére olyan ember kell, aki megoldja a problémákat, intézi az ügyeket – közölte.

A miniszter az elmúlt évek legfontosabb eredményének tartja, hogy a városban, aki akar, tud dolgozni. 2010-ben több mint 3400 regisztrált álláskereső volt Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 600, a munkanélküliségi ráta 2 százalék alatti.

 

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lázár János hangsúlyozta, az országban bérnövekedésre van szükség. Mint mondta, amennyiben bizalmat kap az országgyűlési választásokon, azért fog dolgozni, hogy növekedjen a magyar közszolgák és a piaci munkavállalók bére. Hozzátette: amennyiben a béremelkedés a jelenlegi ütemben folytatódik, sok fiatal visszatér Nyugat-Európából.

Hegedűs Zoltán szerint a választás arról szól, sikerül-e folytatni az elmúlt években elkezdett városépítő munkát. A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte a belvárost a tranzitforgalomtól tehermentesítő körgyűrű, az északi és keleti elkerülő út, valamint a Hódmezővásárhelyt és Szegedet összekapcsoló tram-train építését.

A politikus elmondta, felújítják a város valamennyi óvodáját, háziorvosi rendelőjét, a Modern Városok Program keretében pedig megtörténik a két gimnázium épületének bővítése és rekonstrukciója, valamint a kórház kórtermeinek korszerűsítése is.

MTI
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
 • Normalitás és radikalizmus
  A jellegtelenség puha diktatúrájában radikálisnak kell lenni, de a szó eredeti értelmében.
MTI Hírfelhasználó