Tizenkét megyére bővítette figyelmeztetését az OMSZ
2018. február 20. 20:01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tizenkét megyére adott ki figyelmeztetést a havazás miatt.

Várhatóan szerda éjfélig folytatódik a csapadékos időjárás az országban, a szerda délutáni óráktól csökkenő intenzitással és területen. Az ország keleti, délkeleti részén havas eső, eső is előfordulhat pozitív hőmérséklet mellett, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében inkább gyenge, közepes intenzitású havazás várható. A szerda reggeli órákban a keleti határ közelében kis területen átmeneti ónos eső is lehet.

12

Kedd estig a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében síkvidéken 2-5 cm, szerda reggelig további 2-5 cm hó várható. Szerda délelőttől – a kedd délutáni számítások szerint – a Dunántúl nyugati részeinek kivételével egyre nagyobb területen 0 fok felett alakul a hőmérséklet síkvidéken, így a hó gyarapodása síkvidéken egyre kisebb területen lesz jellemző.

Várhatóan szerda reggeltől éjfélig elsősorban a Dunántúl nyugati megyéiben lehet említésre méltó havazás (lepel-5 cm), ezen belül elsősorban Zala és Veszprém megyében valószínű 2-5 cm körüli vagy akár e feletti megmaradó hó kisebb területen, az ország más részein, elsősorban a Dunántúlon és északon síkvidéken inkább 2 cm körüli, időszakosan megmaradó friss hó valószínű.

A szerdai napra Vas és Zala megyére hófúvás miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
 • Normalitás és radikalizmus
  A jellegtelenség puha diktatúrájában radikálisnak kell lenni, de a szó eredeti értelmében.
MTI Hírfelhasználó