A Groupama Aréna marad a válogatott otthona
2018. február 20. 19:37

A megújuló Puskás Ferenc Stadion átadásáig - vagyis idén és jövőre is - a fővárosi Groupama Arénában játssza hazai mérkőzéseit a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján kedden megjelent közlemény szerint a nemzeti csapat meccsein kívül a ferencvárosi aréna ad otthont idén és jövőre is a Magyar Kupa-döntőnek, valamint a 2019-es női Bajnokok Ligája-finálénak is.

A magyar válogatott március 23-án Kazahsztánt, négy nappal később Skóciát fogadja barátságos mérkőzésen, a Nemzetek Ligája csoportkörében pedig először a görögökkel játszik hazai pályán, szeptember 11-én, de utóbbi meccsre az európai szövetség korábbi büntetése miatt zárt kapuk mögött kerül sor.

A válogatott mérkőzéseinek hangulata egészen kiemelkedő és egyedi, és ebben a szurkolók mellett a stadionnak is jelentős szerepe van - fogalmazott a közleményben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Hozzátette, a nemzetközi mérkőzések alkalmával azt tapasztalták, hogy mindenki szereti ezt a létesítményt: az idősebb és fiatalabb szurkolók, a játékosok, és azok is, akik kerekesszékkel érkeznek a helyszínre.

MTI
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
 • Normalitás és radikalizmus
  A jellegtelenség puha diktatúrájában radikálisnak kell lenni, de a szó eredeti értelmében.
MTI Hírfelhasználó