Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét
2018. február 20. 08:44

Donald Trump amerikai elnök hétfő esti Twitter-üzenetében biztosította támogatásáról a republikánus Mitt Romney szenátorjelöltségét.

Mitt Romney "nagyszerű szenátor és Orrin Hatch méltó követője lesz, teljes támogatásomat és beleegyezésemet élvezi" - írta a mikroblog-bejegyzésben Trump.

Romney - aki korábban massachusettsi kormányzó, majd a 2012-es elnökválasztáson a republikánusok elnökjelöltje volt - a múlt pénteken jelentette be egy közösségi portálon közzétett videón, hogy visszatér a politikába, és megpályázza Utah állam visszavonuló szenátora, Orrin Hatch székét. A bemutatkozó videón a milliárdos üzletember-politikus azt hangsúlyozta, hogy "független hang lesz" a kongresszusban. Megválasztását politikai elemzők szinte biztosra veszik, mert neve közismert, dúsgazdag és van pénze a kampányra, demokrata párti kihívója, Jenny Wilson, Salt Lake City önkormányzati tagja pedig gyönge ellenfél. Segíti Romneyt az is, hogy mormon, hiszen Utah állam a mormon egyház központja.    

Donald Trump és Mitt Romney viszonya nem felhőtlen. A 2016-os elnökválasztási kampányban kölcsönösen élesen támadták egymást, ám elnökké választása után Trump nagy sajtónyilvánossággal kísért vacsorán látta vendégül Romneyt egy manhattani étteremben, hogy felajánlja neki a külügyminiszteri posztot. Amikor azonban kiderült, hogy nem ő, hanem Rex Tillerson lesz az amerikai diplomácia irányítója, Romney támadássorozatot indított Trump ellen.

MTI
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
  A migránsvízum növeli a terrorveszélyt, növeli a kockázatát annak, hogy a strasbourgihoz hasonló, migrációs hátterű terrorcselekmények történjenek Európában - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 • A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna-díjat
  A Rákóczi Szövetség kapta idén a Duna Televízió által alapított, idén hetedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
 • Normalitás és radikalizmus
  A jellegtelenség puha diktatúrájában radikálisnak kell lenni, de a szó eredeti értelmében.
MTI Hírfelhasználó