Kékestetőn már 40 centiméteres a hó
2018. február 14. 09:30

Több helyen is havazik az országban, de a fagypont körüli hőmérséklet miatt jelentősebb hótakaró csak a magasabb területeken található – hangzott el az M1 Híradójában.

A Budai-hegységben, Nagykovácsi környékén éjfélig 15-20 centiméternyi hó hullott. A Kékestetőn több mint 40 centiméter friss hó esett az este, de továbbra is havazik. Az M1 stábja nem is tudott felmenni a legtetejére.

A magasabban fekvő települések közül a meteorológiai szolgálat a Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 centiméteres, Bükkszentkereszten 35 centiméteres hóvastagságot rögzített.

Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagságot - 16 centimétert - a Vas megyei Felsőszölnökön mérték.

Hókotrókkal, traktorokkal folyamatosan tisztítják a közutakat. Szerencsére a heves megyei katasztrófavédelemnek két alkalommal kellett csak beavatkozni a térségben. Az egyik esetnél két kamion csúszott össze Bükkszék környékén, a másik pedig Parádsasvárnál történt, amikor egy busz az árokba csúszott. Személyi sérülés nem történt.

Parádsasváron egyébként a csaknem 30 centiméteres hó más gondokat is okozott, a havazásnak köszönhetően kidőlt egy fa, amely elszakított egy áramvezetéket, így a településen és a környező üdülőrészeken nincs áram. A szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán.

Budán a magasabban fekvő területeken 13 centiméter friss hó hullott, a közútkezelő munkatársai több mint 50 járművel vannak jelen, folyamatosan takarítják és sózzák az utakat, de a belváros felé vezető úton így is lassabban halad a forgalom. A Budapesti Közlekedési Központ információi szerint a buszok is lassabban közlekednek, ezért nagyobb menetidővel kell számolni.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
MTI Hírfelhasználó