Kékestetőn már 40 centiméteres a hó
2018. február 14. 09:30

Több helyen is havazik az országban, de a fagypont körüli hőmérséklet miatt jelentősebb hótakaró csak a magasabb területeken található – hangzott el az M1 Híradójában.

A Budai-hegységben, Nagykovácsi környékén éjfélig 15-20 centiméternyi hó hullott. A Kékestetőn több mint 40 centiméter friss hó esett az este, de továbbra is havazik. Az M1 stábja nem is tudott felmenni a legtetejére.

A magasabban fekvő települések közül a meteorológiai szolgálat a Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 centiméteres, Bükkszentkereszten 35 centiméteres hóvastagságot rögzített.

Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagságot - 16 centimétert - a Vas megyei Felsőszölnökön mérték.

Hókotrókkal, traktorokkal folyamatosan tisztítják a közutakat. Szerencsére a heves megyei katasztrófavédelemnek két alkalommal kellett csak beavatkozni a térségben. Az egyik esetnél két kamion csúszott össze Bükkszék környékén, a másik pedig Parádsasvárnál történt, amikor egy busz az árokba csúszott. Személyi sérülés nem történt.

Parádsasváron egyébként a csaknem 30 centiméteres hó más gondokat is okozott, a havazásnak köszönhetően kidőlt egy fa, amely elszakított egy áramvezetéket, így a településen és a környező üdülőrészeken nincs áram. A szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán.

Budán a magasabban fekvő területeken 13 centiméter friss hó hullott, a közútkezelő munkatársai több mint 50 járművel vannak jelen, folyamatosan takarítják és sózzák az utakat, de a belváros felé vezető úton így is lassabban halad a forgalom. A Budapesti Közlekedési Központ információi szerint a buszok is lassabban közlekednek, ezért nagyobb menetidővel kell számolni.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó