Elmer Istváné az idei Európa-érem
2016. október 7. 14:23

Európa vesztésre áll, de van esély a fordulatra – mondta Elmer István újságíró, miután átvette a magyar alapítású nemzetközi újságíródíjat, az Európa-érmet. A Szabadelvű Médiaműhely (SZEMM) elismerését a XVIII. alkalommal adták át, a helyszín ezúttal a budapesti a Croatica Médiaközpont volt, a medált egy korábbi díjazott, a horvát rádió és televízió újságírója, Ivo Kujundzic nyújtotta át a magyar kitüntetettnek.

„Jó néhány könyvet írt újságíróként, miközben a szépprózát is művelte, s ezekben a kötetekben is a keresztény értékrendet, a nemes emberséget jelenítette meg: XX. századi, majd XXI. századi frissességgel” – fogalmazott laudációjában a díj alapítója, Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke. Mint hozzátette: a kitüntetett újságíró szépírói műveket is kiadott, köteteinek száma tizennyolc, fontos erénye munkáinak a gondos, talentumos nyelvi megformáltság.

Ivo Kujundzic horvát újságíró a díj átnyújtása előtt elmondta, hogy az Európa-érem elevenné teszi az újságírók nemzetközi közéletét, és színezi a horvát-magyar sajtószakmai kapcsolatot. Várakozása szerint a hamarosan hivatalba lépő új horvát jobbközép kormány a horvát magyar politikai kapcsolatokat is előremutatóvá teszi.

Elmer István a civil kitüntetés átvétele után kifejtette: Európa mint gondolkodásmód, mint értékrend ma megerősítésre szorul, ezért sokat tehetnek azok a nemzetek, amelyek kultúrája keresztény alapokon fejlődik.

preshaz.eu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Hollandia „drogállammá” vált egy főrendőr szerint
  A kábítószer piaca párhuzamos gazdaságot működtet, a drogkereskedelmet felügyelő maffia befolyása pedig mindenhova elér – panaszolta nyilvánosan a holland rendőrszakszervezet elnöke, Jan Struijs.
MTI Hírfelhasználó