A Jobbik kampányát is támogatta az Épkar Zrt.?
2015. április 22. 23:23

A Jobbik egykori szentendrei elnöke az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta: azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t., amely szerinte a szegedi Jobbik kampányát is támogatta.

Filó András közölte: 2012-ben interpellációt nyújtott be az Épkarral szemben, mert elégedetlen volt azzal a munkával, amelyet a cég a szentendrei főtér felújítása során végzett. Hozzátette: ezt követően a szegedi jobbikosok megkeresték annak érdekében, hogy vonja vissza kritikáját, mivel az ő kampányukat az Épkar finanszírozta.

Filó András, aki civilben igazságügyi szakértő, szakmai kérdésnek nevezte az ügyet, ezért nem volt hajlandó visszavonni interpellációját. Állítása szerint emiatt rúgták ki a Jobbikból. Az M1 aktuális csatornának a Jobbik cáfolta, hogy kampányukat az Épkar Zrt. finanszírozta volna.

Balla György fideszes országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: "a milliárdokat elsíboló" Kun-Mediátor fővárosi székhelye "a közismerten MSZP-s, DK-s", Vadai Ágnessel jó kapcsolatokat ápoló Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve.

A korábban Szeivolt István által működtetett karcagi Fehér Holló étterem - folytatta - "a kedvenc találkozási helye volt" baloldali politikusoknak, ma pedig "a Kun-Mediátor tulajdonosaival közvetlen rokoni kapcsolatban álló hölgyek" - mások mellett a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjének, Dobrai Sándornénak az idősebbik lánya - működtetik a vendéglátóhelyet - mondta.

Szeivolt István, az Épkar Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében határozottan visszautasította, hogy a társaságnak köze lenne a Kun-Mediátor Kft., illetve Dobrai Sándorné sikkasztási ügyéhez. Szeivolt István közleményében leszögezte: "az Épkar Zrt.-nek és a társaság tulajdonosainak nincs közük Vadai Ágneshez. Nem ápolnak a politikussal baráti kapcsolatot, soha nem támogatták az MSZP, a DK, de a Jobbik kampányrendezvényeit sem".

A cég vezérigazgatója hozzátette: "az Épkar Zrt. határozottan felszólítja a karcagi és a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Fideszt, hogy hagyjanak fel a társaság és tulajdonosainak rágalmazásával".

mti
Címkék:
  • Kötetbemutató zárta a Benyovszky-emlékévet
    Csáky Imre: Benyovszky Móric grófi címeres levele - Mária Terézia királynő - 1778 című, latin-magyar-angol nyelvű, díszkiadású kötetének ünnepélyes bemutatójával zárult hétfőn Budapesten a Benyovszky Móric világutazó előtt tisztelgő emlékév.
  • Gyászol a magyar sportélet - Elhunyt Csollány Szilveszter
    A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt.
  • Gyurcsányék bezárták, Orbán újranyittota
    Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Acsalagon a hétvégén felkeresett egy óvodát, amelyet a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején, 2009-ben zártak be, de 2021-ben újra megnyitottak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A látogatásról hétfőn közzétettek egy videót is a kormányfő közösségi oldalán.
MTI Hírfelhasználó