Lezsák Sándor kitüntetése
2009. október 30. 21:15

A Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriuma Teleki Pál Érdemérmet adományozott Lezsák Sándornak, 60. születésnapján.
 
Az Alapítvány becsületrendjét nemzeti értékeink feltárásában, védelmében, közösségünk képviseletében és a Lakiteleki Népfőiskola megteremtésében végzett áldozatos munkája, példás magyarságszolgálata elismeréseként kapta.
 
Az erről szóló oklevelet aláírták, a Teleki Pál Érdemérem alapítói: Bakos István, a Bethlen Alapítvány kurátora, Csicsery- Rónay István író, a Teleki Emlékbizottság ügyvezetője, Rieger Tibor szobrászművész, az érem alkotója,
valamint a Magyar Demokrata Fórum első elnöksége: Bíró Zoltán, Csoóri Sándor, Csurka István, Fekete Gyula, Für Lajos, Kiss Gy. Csaba.
 
A Teleki szobor fővárosi kitiltására, az elcsatolt magyarok állampolgárságának honi elutasítására válaszként alapított kitüntetést tegnap este, Bíró Zoltán születésnapi köszöntője után, Bakos István, a Bethlen Alapítvány kurátora adta át Lezsák Sándornak, aki barátai, ismerősei körében nézte meg 80 vödör levegő c. drámája előadását a Komédiumban. Lezsák Sándort az ott ünneplők mellett, még sok-sok híve, ismerőse köszöntötte, például a hazai és külhoni sajtóban is. Közülük néhányan:
Az ausztráliai Magyar Élet e heti (X.29-i) számában A gyümölcsöt tartó ág c beszédének közlésével, egész oldalas összeállítással méltatják a Nemzeti Fórum elnökét születésnapján.
Bábel Balázs kalocsa- kecskeméti érsek úrnak a Lakiteleki Lezsák Sándor hatvanadik születésnapjára című igaz-szép köszöntőjét a Magyar Jövő 2009/4 száma közli.
A Magyar Hírlap mai száma Hatvanéves a lakiteleki mozgalom atyja címmel Apáti Miklós, Alexa Károly, Bíró Zoltán, Dippold Pál, Kiss Gy. Csaba és Széles Gábor írásaiból készült összeállítással ünnepli őt.                                                      

*    *     *

A Bethlen Gábor Alapítvány ez évi rendhagyó díjátadó ünnepségét 2009. december 9-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, (az Elérhetetlen föld alkotói 40. évfordulós estjével együtt) tartja. 

 a Bethlen Alapítvány Hírszolgálata

gondola
Címkék:
  • háttérZay
    Bogár László: Magyarországon a globális SZDSZ lokális ügynökhálózata már a hatvanas években elkezdte belső hatalmi struktúrájának a felépítését, amit szimbolikusan az is jelez, hogy az 1966 és 1968 között elindított, a gazdasági mechanizmus reformja nevű akciósorozatuk két meghatározó személyisége az a Nyers Rezső és Tardos Márton volt.
  • A római parlamentben megbukott az LMBTQ-törvény
    Az örök városban üdvrivalgással fogadták a hazafias pártok képviselői az olasz parlament felsőházában tartott szerdai szavazás eredményét, amely elvetette az LMBTQ-jogok bővítését.
  • Birodalmi téboly: az EU büntetést rótt ki Lengyelországra
    Az Európai Unió Bírósága július közepén úgy döntött, hogy a bírói jogsértések kiküszöbölésére létrehozott lengyel fegyelmi kamara nem egyeztethető össze az uniós joggal, továbbá veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét. Az uniós bírói testület elrendelte a kamara működésének felfüggesztését is, míg az Európai Bizottság szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben Varsó nem hajtja végre az ítéletet.
MTI Hírfelhasználó