Lezsák Sándor kitüntetése
2009. október 30. 21:15

A Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriuma Teleki Pál Érdemérmet adományozott Lezsák Sándornak, 60. születésnapján.
 
Az Alapítvány becsületrendjét nemzeti értékeink feltárásában, védelmében, közösségünk képviseletében és a Lakiteleki Népfőiskola megteremtésében végzett áldozatos munkája, példás magyarságszolgálata elismeréseként kapta.
 
Az erről szóló oklevelet aláírták, a Teleki Pál Érdemérem alapítói: Bakos István, a Bethlen Alapítvány kurátora, Csicsery- Rónay István író, a Teleki Emlékbizottság ügyvezetője, Rieger Tibor szobrászművész, az érem alkotója,
valamint a Magyar Demokrata Fórum első elnöksége: Bíró Zoltán, Csoóri Sándor, Csurka István, Fekete Gyula, Für Lajos, Kiss Gy. Csaba.
 
A Teleki szobor fővárosi kitiltására, az elcsatolt magyarok állampolgárságának honi elutasítására válaszként alapított kitüntetést tegnap este, Bíró Zoltán születésnapi köszöntője után, Bakos István, a Bethlen Alapítvány kurátora adta át Lezsák Sándornak, aki barátai, ismerősei körében nézte meg 80 vödör levegő c. drámája előadását a Komédiumban. Lezsák Sándort az ott ünneplők mellett, még sok-sok híve, ismerőse köszöntötte, például a hazai és külhoni sajtóban is. Közülük néhányan:
Az ausztráliai Magyar Élet e heti (X.29-i) számában A gyümölcsöt tartó ág c beszédének közlésével, egész oldalas összeállítással méltatják a Nemzeti Fórum elnökét születésnapján.
Bábel Balázs kalocsa- kecskeméti érsek úrnak a Lakiteleki Lezsák Sándor hatvanadik születésnapjára című igaz-szép köszöntőjét a Magyar Jövő 2009/4 száma közli.
A Magyar Hírlap mai száma Hatvanéves a lakiteleki mozgalom atyja címmel Apáti Miklós, Alexa Károly, Bíró Zoltán, Dippold Pál, Kiss Gy. Csaba és Széles Gábor írásaiból készült összeállítással ünnepli őt.                                                      

*    *     *

A Bethlen Gábor Alapítvány ez évi rendhagyó díjátadó ünnepségét 2009. december 9-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, (az Elérhetetlen föld alkotói 40. évfordulós estjével együtt) tartja. 

 a Bethlen Alapítvány Hírszolgálata

gondola
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • EU-Nyugat-Balkán csúcs
  Az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója Tiranában 2022. december 6-án.
 • Egyre hatékonyabb az áldozatirányítás
  Egyre hatékonyabb az áldozatirányítás, és a csökkenő bűnügyi számok mellett is egyre több áldozatot érnek el - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az Áldozatsegítő Központ budapesti konferenciáján kedden.
 • Oroszországi célpontot támadtak meg az ukránok
  A drónokat feltehetően Harkiv megyéből indították, ami azt jelenti, hogy a Rjazany megyei Gyagilevóig mintegy 566 kilométert, a Szaratov megyei Engelsig 700 kilométert kellett megtenniük. A portál megjegyezte, hogy Moszkva 640 kilométerre van a feltételezett indítási helyszíntől.
MTI Hírfelhasználó