Mindszenty Vándoregyetem a Lakiteleki Népfőiskolán
A Mindszenty Társaság és a Lakiteleki Népfőiskola közös szervezésében lesz a Mindszenty Vándoregyetem első előadása.
2016. január 25. 16:17

A Mindszenty Társaság és a Lakiteleki Népfőiskola közös szervezésében 2016. január 27-én, szerda 17.00 órai kezdettel lesz a MINDSZENTY VÁNDOREGYETEM első előadása a Lakiteleki Népfőiskola Kölcsey Házában. Témája: A családi otthonteremtési kedvezményekről (CSOK, lakástámogatás…)

Előadó: Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke. Bevezeti: Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola és a Mindszenty Társaság vezetője.

A lakástámogatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatos kérdéseket előzetesen is várjuk a FIDESZ választókerületi központjában: FIDESZ Iroda, 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 2., vagy emailben: lenkei.robert@fidesz.hu

Mindszenty bíboros érseki körleveléből, 1946. V. 15.: "GYERMEKÁLDÁS: Az életben semmi sincs cél és rendeltetés nélkül; az anyatest sincs. Ennek rendeltetése: adjon gyermeket! Ezért van meg az emberben az életnemzést szolgáló alkat. A nemek különbözőségének semmi értelme, ha a gyereknemzés gondolatát el lehetne sikkasztanunk. A házasság elsődleges célja is nyilván az emberi nem életének továbbvitele, az élet fáklyájának továbbadása. Ahogy az Isten adta az életet az elődök révén a mai szülőknek, úgy kell továbbadniuk ezeknek is mindazok számára, akiket Isten nekik akar juttatni."

gondola
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó