MSZP-s oligarcha a salgótarjáni kampányban
A korábban a Tocsik-ügyben is érintett Boldvai László támogatja a szocialisták jelöltjét.
2016. január 23. 15:01

– Győzni fogunk! Megyei pártelnökként elemi kötelességem, hogy segítsem Fekete Zsolt polgármesterjelölt kampányát – közölte lapunkkal Boldvai László, az MSZP Nógrád Megyei Területi Szövetségének elnöke.

A politikus azt nem tudta megmondani, hogy kampányrendezvényeken vagy lakossági fórumokon szerepelnek-e majd együtt a jelenlegi alpolgármesterrel. – Ezt majd a kampánystáb fogja eldönteni – tette hozzá. Emlékezetes, Boldvai László neve korábban összeforrt a Horn-kormány idején kirobbant, a kilencvenes évek legjelentősebb botrányával, a Tocsik-üggyel. Tocsik Márta 804 milliós sikerdíjért közvetített privatizációs ügyekben.

A büntetőperben az derült ki, hogy a szocialisták oldalán Boldvai volt az összekötő a politikához. A korábbi országgyűlési képviselőt, aki 1994 és 1998 között volt az MSZP pénztárnoka, a perben első fokon befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra, illetve pénzmellékbüntetésre ítélték, majd másodfokon – már a Medgyessy-kormány idején – felmentették a vádak alól.

Boldvai arról is elhíresült a még 386 képviselőből álló korábbi Országgyűlésben, hogy vagyonnyilatkozatában ő tudta felmutatni a legnagyobb házat, egy 1050 négyzetméteres salgótarjáni ingatlant.

A politikus utoljára azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még a 2014-es önkormányzati választás után kapott egy havi félmillió forintos tanácsadói szerződést a várostól.

– A hagyományos baloldali értékrenddel ez a fajta együttműködés nem illeszthető össze itt Salgótarjánban, de a magam részéről nem szeretném kommentálni Boldvai László szerepvállalását a szocialisták kampányában – hangsúlyozta Simon Tibor, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. Hozzátette: miközben a baloldalon ilyen típusú együttműködésben gondolkodnak, ő a salgótarjáni emberekkel a helyi emberekért szeretne összefogni.

Ismert, Salgótarjánban azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert tavaly november 29-én meghalt Dóra Ottó (MSZP), a nógrádi megyeszékhely első embere. A Fidesz–KDNP színeiben Simon Tibor indul február 28-án, míg a szocialisták jelöltje Fekete Zsolt jelenlegi salgótarjáni alpolgármester lesz. A Jobbik Hulitka Istvánt, az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagját indítja, és megméreti magát Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is.

magyaridok.hu
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
MTI Hírfelhasználó