Mit mondott a kölni főpolgármester asszony?
Karnyújtásnyira a megoldás
A kölni főpolgármester asszony, Henriette Reker egy keddi sajtótájékoztatón olyat talált mondani, hogy azóta rajta élcelődik az egész német sajtó, de a kommentelők sem kímélik.
2016. január 6. 12:40

A derék hölgy azt a tanácsot adta nőtársainak – többek között a Bild beszámolója szerint -, hogy a kölni újévi utcabálhoz hasonló helyzetben egy karnyújtásnyi távolságra tartsák magukat a férfiaktól, így megelőzhetnek minden erőszakoskodást. A tipp nem csak naiv és bugyuta, hanem rendkívül veszélyes is. Reker asszony ugyanis ezzel azt sugallja, hogy nem (csak) a garázdálkodó arab és észak-afrikai küllemű férfiak, mintegy ezer fős csoportja hibás azért, amit történt, hanem maguk a német nők (is), akik nem tartották a kellő távolságot a hordától.

Megáll az ész.

Henriette Reker vélhetően nem olvasta az erőszakot elszenvedő nők beszámolóit a történtekről. Nem tudja, vagy nem akarja tudomásul venni , hogy több tucatnyian vettek körbe egy-egy áldozatot, márpedig ilyen helyzetben a karnyújtásnyi távolság aligha tartható. Az egyik áldozat azt mondta, hogy az összes testnyílását végigtapogatta a számtalan kéz, amely végigvándorolt a testén. Egy másik nőről letépték a bugyit, a legszerencsétlenebbet pedig – a hírek szerint – meg is erőszakolták.

Pedig ha valakinek, akkor Reker asszonynak vannak tapasztalatai az ilyen karnyújtásnyi távolságról.

Az egyébként a CDU támogatásával polgármesterré lett politikus még októberben, a polgármesteri választás kampánya idején szenvedett el támadást. Egy merénylő késsel nyakon szúrta. Akkoriban Henriette Reker még a kölni polgármesteri hivatal szociális osztályán a migránsok elszállásolásáért felelt, az elkövető pedig túlságosan bevándorlóbarátnak találta.

Magyar Idők
MTI Hírfelhasználó