Für Lajosra emlékeznek hétfőn
Für Lajos emlékére, születésnapján avatnak emléktáblát Budapesten.
2015. december 16. 19:25

A Lakiteleki Népfőiskola, a Nemzeti Fórum Egyesület, Budapest-Erzsébetváros Önkormányzata és a Honvédelmi Minisztérium tisztelettel meghívja Önt Für Lajos domborműves emléktáblájának avató ünnepségére.

Időpont: 2015. december 21. hétfő 18.00

Helyszín: 1071 Budapest, Damjanich u. 42.

Ünnepi beszédet mond:  Lezsák Sándor,  az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke; Simicskó István honvédelmi miniszter; Bíró Zoltán, az MDF alapító elnöke, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója, valamint Erzsébetváros Önkormányzatának képviselője. 

A beszédek elhangzását követően vendégeink az emlékműnél elhelyezhetik az emlékezés mécseseit, koszorúit, virágait.

gondola
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Ütközetre készülnek katonáink
  Zászlóaljszintű komplex gyakorlaton vett részt a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj. A feladatba bevonták azokat az alegységeket is, amelyek riasztás estén együttműködnek a magyar katonákkal és különleges képességeikkel hozzájárulnak a feladatok sikeres teljesítéséhez.
MTI Hírfelhasználó