Új útvonalon a migránsok
Albániába tolódik át a migránsok egy részének útvonala annak nyomán, hogy a macedón hatóságok lezárták a görögországi határt a gazdasági bevándorlók előtt.
2015. december 15. 17:36

Erre hívta fel a figyelmet kedden a macedón média, amely beszámolt arról, hogy előző nap egy 12 fős marokkói csoportot tartóztatott fel az albán rendőrség.

A Time.mk internetes portál szerint az elfogott menekültek azt állították, hogy athéni lakosoktól értesültek az új útvonalról, amely Görögországból Albániába, onnan pedig Montenegróba vagy Olaszországba vezet. Informátoraik még albán kapcsolatokkal is ellátták őket. Az albán belügyminisztérium a marokkóiak elfogása után a határellenőrzés szigorításáról döntött.

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Beérett Lánczi András igazsága
  A Konzervatív kiáltvány jelenlegi politikai viszonyaink alapító nyilatkozata.
 • Hősies küzdelem után ezüstérem
  A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államoktól a szombati döntőben a Margitszigeten.
 • Segítség a legjobbaknak
  Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.
MTI Hírfelhasználó