Új útvonalon a migránsok
Albániába tolódik át a migránsok egy részének útvonala annak nyomán, hogy a macedón hatóságok lezárták a görögországi határt a gazdasági bevándorlók előtt.
2015. december 15. 17:36

Erre hívta fel a figyelmet kedden a macedón média, amely beszámolt arról, hogy előző nap egy 12 fős marokkói csoportot tartóztatott fel az albán rendőrség.

A Time.mk internetes portál szerint az elfogott menekültek azt állították, hogy athéni lakosoktól értesültek az új útvonalról, amely Görögországból Albániába, onnan pedig Montenegróba vagy Olaszországba vezet. Informátoraik még albán kapcsolatokkal is ellátták őket. Az albán belügyminisztérium a marokkóiak elfogása után a határellenőrzés szigorításáról döntött.

MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • A jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban
  A száz éve a Nagy-Trianon-palotában halálra ítélt Magyarország és magyar nemzet nemcsak él, hanem olyan teljesítményt tett le a világ asztalára egy évszázad alatt, amely Kövér László szerint jogos büszkeséggel tölthet el bennünket.
MTI Hírfelhasználó