Vége az RTL Klub parlamenti kitiltásának
December 21-től visszaengedik a Parlament épületébe az RTL Klub stábjait – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke a Mandinerrel.
2015. december 14. 13:36

Ismét közvetíthet a korábban kitiltott RTL Klub a Parlament és a Képviselői Irodaház épületéből – ezt Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök mondta a Mandinernek hétfőn. Tájékoztatása szerint arról már egy hete tájékoztatta az Országgyűlés Hivatala Kotroczó Róbert hírigazgatót, hogy december 21-ével az RTL Klub stábja ismét forgathat az Országgyűlésben.

Az RTL Klubot még november 19-én azért tiltották ki a Parlamentből, mert a csatorna stábja megszegte a sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat. „Mivel a stábjuk többedszerre szándékosan hagyta figyelmen kívül a vonatkozó szabályokat, Kövér László házelnök mindaddig nem kívánja lehetővé tenni az RTL Klub újságíróinak, hogy személyesen tudósítsanak az Országgyűlés munkájáról, ameddig az RTL Klub garanciát nem vállal arra, hogy hasonló incidens a jövőben nem fordul elő” – írták akkor a csatornának.

A csatornának nem ez volt az első ilyen ügye, korábban egyik kollégájukat, Szondi Vandát figyelmeztették, hogy tartsa be az Országgyűlés sajtótudósítási rendjét. „Mivel erre nem volt hajlandó, parlamenti belépőjét felfüggesztettük, nem három, hanem egy hónapra, és erről haladéktalanul tájékoztattuk Kotroczó Róbert hírigazgatót, felkérve, hogy szíveskedjék figyelmeztetni munkatársait az előírások betartására” – jelentette ki ezzel kapcsolatban Szilágyi.

MNO
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Novák Katalin Bagdadban
  Novák Katalin személyében első alkalommal látogatott magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota az MTI-vel.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
MTI Hírfelhasználó