A kötelező kvóták elutasítása miatt támadják Magyarországot
A Néppárt nem asszisztál a színjátékhoz
Újra az Európai Parlament plenáris ülésének napirendjére került Magyarország. Névleg az alapjogok helyzete miatt aggódnak egyesek, a támadások valódi oka azonban hazánk határozott és felelős bevándorlás-politikája.
2015. december 3. 07:51

A baloldal valójában azért támadja hazánkat, mert elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótákat. A pártpolitikai támadás ellen tiltakozásul a néppárti frakció politikusai, így a Fidesz-KDNP politikusai sem vettek részt a színjátékban – egyedül a frakció kijelölt szónoka szólalt meg kifogásolva a Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércét.

Ahogy eddig már sokszor, a liberálisok, szocialisták, kommunisták és zöldek újra összefogtak, hogy Magyarország ellen hangolják az európai intézményeket és közvéleményt.

Magyarország a magyar polgárok és minden európai polgár védelmét, valamint az unión belüli szabad mozgás fenntartását helyezte előtérbe, amikor a schengeni határok megvédése mellett döntött. Hazánk az uniós előírások alkalmazását tartotta és tartja szem előtt, amikor a tömeges illegális bevándorlásnak megálljt parancsolt.

Hazánk elutasítja a kötelező bevándorlási kvótát, mert jogtalan, a hatályos szerződések alapján Brüsszelnek nincs joga ránk kényszeríteni bevándorlókat; ésszerűtlen, mert meghívót jelent további migránsok számára, nem csökkeni, hanem fokozza a bevándorlást; és mert veszélyes, hiszen növeli a terrorveszélyt, a bűnözést, illetve veszélyezteti a kulturális identitásunkat.

A színjáték ezúttal egyértelműen lelepleződött. A Bizottság már a vita előtt egyértelmű írásos választ adott, miszerint nem látja indokoltnak eljárás indítását hazánkkal szemben. Bebizonyosodott, hogy ismét pártpolitikai indíttatású, hazug támadásról van szó.

A Fidesz-KDNP EP-képviselői az elkövetkezendőkben továbbra is határozottan ki fognak állni a schengeni vívmányok fenntartása, Európa külső határainak védelme és a kötelező betelepítési kvóták elutasítása mellett.

EPP-HungarianPress
MTI Hírfelhasználó