Szemét ügy
Ha ismerném Szijjártó Pétert, és láttam volna, amint a kukába dobja elhasznált zakóját, azt javasoltam volna, ne tegye.
2015. november 13. 17:09

Ha ismerném Szijjártó Pétert, és láttam volna, amint a kukába dobja elhasznált zakóját, azt javasoltam volna, ne tegye.

Nem azért, mert nem illik egy valaha jó pénzért vásárolt ruhadarabot kidobni. Nemis azért, mert bele van hímezve a neve, és ez így nem elegáns. Hanem azért, mert beteg világban élünk.

Igen, a zakó – újkori – értéke több százezer forint is lehetett. Ezt viselte Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. De mégis, kinek illik értékes, jó anyagból készült, jó minőségű, strapabíró magyar zakót hordania, ha nem hazánk egyik vezető kormánytagjának?! A külügyminiszternek sportzakót kellene magára öltenie, amikor az amerikai nagykövettel, a dollármilliárdos szaúdi herceggel vagy a kínai miniszterelnök-helyettessel tárgyal?

Amikor Szijjártó Péter teremfocizik, felőlem azt hord, amit akar, mert olyankor azt a sportegyesültet képviseli, aminek a nevét sem tudom. De ha a világ vezető politikusaival és leggazdagabb üzletembereivel tárgyal, akkor nem saját magát, hanem a magyar államot képviseli. És akkor én kérném ki magamnak, ha toprongyban feszítene valamelyik olajsejkség felhőkarcolójában vagy a New York-i ENSZ-palotában.

Az ellenzéki véleményeket hallgatva nem egyértelmű, mi is a baj tulajdonképpen? Hogy Szijjártó jó minőségű, drága ruhadarabot hordott? Vagy az, hogy ezt kidobta? (Mégis, mit kellett volna tennie? Ha egy koldusnak ajándékozta volna, akkor most mindenki elégedetten tapsolna? Vagy esetleg attól zengene a média, hogy megalázta szerencsétlen rászorulót a miniszter, ahelyett hogy inkább vacsorát vett volna neki?) Különösen gyomorforgató Gyurcsány Ferenc pártjának farizeus nyilatkozata. De a szocialisták sem maradnak el mögöttük. Már csak az hiányzik, hogy Bajnai, Fletó és Simon Gábor közös éhségmenetre induljon, és együtt énekeljék el az Internacionálét. Az éhes proletárok kezdetű résznél levethetnék ruháikat, Simon elosztogathatná az osztrák bankban tartott 240 milliót, Fletó néhány olyan milliárdot, amire nincs magyarázat, Gordonka pedig így Márton-nap táján esetleg libasültet is árulhatna szigorúan norvég mintás pulóverbe bújva.

Apropó, norvégok… Emlékeznek még arra az alapos norvégalapos magyarországi civil szervezetre, amelyik állítólag a gumióvszer-számlát is elszámolta egy pályázatnál?

Ezentúl ez lehet a példa. Mindenki őrizzen meg minden számlát, blokkot, nyugtát, és amit kidob, azért vállalja a nyilvános megszégyenítést. Indítsunk népmozgalmat egymás szemetében turkálásra. Támadjuk meg azt a katolikus közszereplőt, akinek kukájából használt gumióvszer kerül elő, a szennyeződésekből végeztessünk DNS-mintát, és alázzuk meg nyilvánosan. Zsidó polgártársaink élelmiszermaradékát is derítsük föl – hátha találunk benne olyat, ami nem kóser – és vonjuk felelősségre az arcátlant. De biztassuk arra az iskolás diákokat is, hogy leskelődjenek tanáraik után a vécében, és számoltassák el őket, hogyan futja a közalkalmazotti fizetésükből illatosított, alapból puha toalettpapírra.

A kormánytagok meg öltözzenek darócruhába, esetleg bohócnak, és hagyják, hogy rajtuk röhögjön az egész világ…

Jenei István

Jenei István
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó