MSZP-s cicaharc: Hiller kemény kritikát kapott
Térjen vissza a Fidesz felé vezető útról – a Magyar Nemzet információi szerint ilyen és ehhez hasonló bírálatokat kapott Hiller István a szocialisták hét végi, zárt ajtók mögött tartott tanácskozásán. Úgy tudják, a legélesebb kritikát Lendvai Ildikó és Steiner Pál fogalmazta meg. Hiller ugyanakkor azt próbálta hangsúlyozni: az MSZP vegye észre, hogy a világ változik.
2015. november 9. 10:04

Rég nem látott ideológiai vita alakult ki az MSZP szombati, zárt ajtós tanácskozásán amiatt, hogy Hiller István a napokban az MSZP hivatalos álláspontjától eltérő nyilatkozatot tett a kerítésről – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint Hiller István azzal érvelt, hogy a szocialistáknak is észre kellene már venniük, hogy a világ változik, a menekültválság is megmutatta, hogy némileg jobbra tolódik.

Az MSZP pedig a hagyományos baloldali, szociális karakterével nem fog tudni érdemi növekedést elérni. Noha több hozzászóló is azzal vádolta, hogy a Fidesz irányába mozdult el, Hiller – információink szerint – épp ennek ellenkezőjét hangsúlyozta. Azt mondta, hogy nem akar a jelenlegi kormány „látszatellenzéke” lenni, de éppen akkor fognak kiegyenlítődni a Fidesszel szembeni esélyek, ha az MSZP is megérti a világban végbemenő változást. Lapunk úgy tudja, hogy Hiller István a legkeményebb bírálatokat az eddig vele alapvetően egy platformon mozgó Lendvai Ildikó volt pártelnöktől és Steiner Pál korábbi országgyűlési képviselőtől kapta. Az MSZP „régi motorosai” között számon tartott politikusok – alapvetően ideológiai síkon tartva a vitát – azt igyekeztek hangsúlyozni, hogy a szocialista párt nem engedhet a baloldali karakteréből.

Tóbiás József pártelnök is beszállt a vitába. Már korábban a nyilvánosság előtt bírálta Hiller Istvánt, amiért a párt álláspontjával ellentétes dolgokat nyilatkozott és ugyanezt szombaton is megismételte. Forrásaink szerint azt azonban nem utasította el, hogy az MSZP-nek változnia kell, ám azt egyértelművé tette, hogy a Fidesz irányába nincs útja a szocialistáknak. Korábban megírtuk: az MSZP-n belül óriási döbbenetet okozott, amikor Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: „Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van. Csak már mondjon valaki ennél jobbat.”

Magyar Nemzet
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Ha békét akarsz, készülj a békére!
  Akárhogy is, de a háborúk valóságához hozzátartozik a majd elérendő béke is. A politikusok négy-öt év rombolás után boldogan jelentik ki: öt-tíz éven belül, az újjáépítést követően képesek leszünk elérni a háború előtti gazdasági volument és életminőséget. Akkor mire volt jó az egész?
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
MTI Hírfelhasználó