MSZP-s cicaharc: Hiller kemény kritikát kapott
Térjen vissza a Fidesz felé vezető útról – a Magyar Nemzet információi szerint ilyen és ehhez hasonló bírálatokat kapott Hiller István a szocialisták hét végi, zárt ajtók mögött tartott tanácskozásán. Úgy tudják, a legélesebb kritikát Lendvai Ildikó és Steiner Pál fogalmazta meg. Hiller ugyanakkor azt próbálta hangsúlyozni: az MSZP vegye észre, hogy a világ változik.
2015. november 9. 10:04

Rég nem látott ideológiai vita alakult ki az MSZP szombati, zárt ajtós tanácskozásán amiatt, hogy Hiller István a napokban az MSZP hivatalos álláspontjától eltérő nyilatkozatot tett a kerítésről – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint Hiller István azzal érvelt, hogy a szocialistáknak is észre kellene már venniük, hogy a világ változik, a menekültválság is megmutatta, hogy némileg jobbra tolódik.

Az MSZP pedig a hagyományos baloldali, szociális karakterével nem fog tudni érdemi növekedést elérni. Noha több hozzászóló is azzal vádolta, hogy a Fidesz irányába mozdult el, Hiller – információink szerint – épp ennek ellenkezőjét hangsúlyozta. Azt mondta, hogy nem akar a jelenlegi kormány „látszatellenzéke” lenni, de éppen akkor fognak kiegyenlítődni a Fidesszel szembeni esélyek, ha az MSZP is megérti a világban végbemenő változást. Lapunk úgy tudja, hogy Hiller István a legkeményebb bírálatokat az eddig vele alapvetően egy platformon mozgó Lendvai Ildikó volt pártelnöktől és Steiner Pál korábbi országgyűlési képviselőtől kapta. Az MSZP „régi motorosai” között számon tartott politikusok – alapvetően ideológiai síkon tartva a vitát – azt igyekeztek hangsúlyozni, hogy a szocialista párt nem engedhet a baloldali karakteréből.

Tóbiás József pártelnök is beszállt a vitába. Már korábban a nyilvánosság előtt bírálta Hiller Istvánt, amiért a párt álláspontjával ellentétes dolgokat nyilatkozott és ugyanezt szombaton is megismételte. Forrásaink szerint azt azonban nem utasította el, hogy az MSZP-nek változnia kell, ám azt egyértelművé tette, hogy a Fidesz irányába nincs útja a szocialistáknak. Korábban megírtuk: az MSZP-n belül óriási döbbenetet okozott, amikor Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: „Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van. Csak már mondjon valaki ennél jobbat.”

Magyar Nemzet
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó