Gyurcsány Merkelnek szurkol
Gyurcsány a jézusi szeretetről és a klerikális Európáról szónokolt
Az Európai Bizottság nem állapított meg összeférhetetlenséget az Altus-üggyel kapcsolatban.
2015. október 17. 08:42

Egy megalapozatlan, politika által vezérelt, eleve vesztesnek tűnő háborút indított ellenünk a kormány, mostanra viszont bebizonyosodott, hogy végérvényesen vereséget szenvedett – mondta a Magyar Időknek Gyurcsány Ferenc annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság nem állapított meg összeférhetetlenséget az Altus-üggyel kapcsolatban.

A DK elnöke hangsúlyozta, a kabinetnek meg kellene végre értenie: attól még, hogy valaki politikus, lehet szakmailag tisztességes. Hozzátette: a bizottsági döntés értelmében ez az ügy csak a Fidesz számára létezik, Európa számára nem.

A volt miniszterelnök pénteken saját közönsége előtt aggódott Európa jövője miatt az Otthon Európában, otthon a világban című konferencián. Véleménye szerint a kontinens pár éve bajban van, ugyanis hiányzik egy „komoly, sokakat megmozgató vízió”.  – Nincs növekedés, nincs gyarapodás. Félelem van attól, hogy elveszítjük azt is, amink van, és amikor elkezdjük félteni saját életünket, akkor keresünk ellenségeket – vélekedett. Gyurcsány megjegyezte: szurkol Angela Merkelnek, és nagyon nem szeretné, ha az „orbánisták” győznének ebben a küzdelemben.

Rámutatott, 11-12 millió muszlim él Európában, ami az európai lakosság körülbelül két százalékának felel meg. Ha végignézzük a trendeket, az derül ki, hogy nem az ötszázmilliós Európa iszlamizálódik, hanem a közénk érkezett muszlim hitű családok szekularizálódnak – fogalmazott a volt miniszterelnök. A Kommunista Ifjúsági Szövetség egykori vezetője a jézusi szeretetről is szólt a hallgatósághoz. Mint közölte: az nem tesz különbséget, de „akik ma keresztény Európáról beszélnek, azok a nacionalista, klerikális Európáról beszélnek”. Véleménye szerint ők a kirekesztést, a bezárkózást, a megbélyegzést képviselik.

Gyurcsány Ferenc a közönségnek azzal a jó hírrel szolgált, hogy a „bűnszövetkezet kormánya” bukni fog, mivel „a bűn bűnt termel, és előbb-utóbb de­stabilizál”. Kisebb derültséget váltott ki a hallgatóság körében, amikor megjegyezte: jönni fog egy olyan kormány a DK részvételével, amely „érteni fogja a közös Európa hívó hangját”. Jelezte, pártja Európai Egyesült Államokat szeretne, amelyet ha mi még nem is, gyermekeink, unokáink már megérhetnek.

A konferencián Niedermüller Péter európai parlamenti képviselő ennél optimistább volt: attól függetlenül, hogy még vannak, akik nemzeti és pártérdekekben gondolkodnak, szerinte már elindult ez a folyamat. Banai Károly volt ENSZ-nagykövet, a Gyurcsány-kormányok külpolitikai főtanácsadója ugyancsak azon a véleményen volt, hogy a nemzetállamok Európája nem fog versenyben maradni. Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja arról beszélt, hogy Európa nem tud létezni az Egyesült Államok nélkül, mivel „lényegében minden értékük azonos, és sokkal inkább jellemző az érdekazonosság, mint az érdekellentét”.

magyaridok.hu
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
MTI Hírfelhasználó