Tüntetésre készül ma az ellenzék
Közösen tüntetnek az állami földek eladása ellen a Parlament előtt ma este az ellenzéki pártok.
2015. október 5. 09:55

A privatizációnak sokan lehetnek nyertesei a második Orbán-kormány idején kiválasztott bérlők közül – az LMP szakpolitikusa szerint. Sallai R. Benedek arra emlékeztet, hogy elővásárlási jog illeti meg azokat a bérlőket, például a felcsúti polgármestert, Mészáros Lőrincet, akikkel három éve szerződött a földalap. Hiába ajánl valaki többet a területért, az elővásárlási jognak köszönhetően a bérlők akár kikiáltási áron is hozzájuthatnak a földhöz, hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

„Ők csak bejelentik az elővételi jogukat. Tehát még csak az sincs, hogy a kötelező liciten a kauciót letegyék, hiszen elővételi joguk lesz. Ha mégis ott vannak és leteszik a licitet, akkor nem kell, hogy ők részt vegyenek a liciten, mert ha bárki megadja a minimum árat, nekik nem kell, hogy felfelé verjék maguknak a minimum árat, nem kell, hogy kockáztassanak, hiszen elővételi joguk lesz. És ezáltal pont az a kör, akiket talán a legtöbbet emlegetünk, Mészáros Lőrinc érdekeltségei, Zászlós Tibor érdekeltségei, akik ugye Kishantost kivéreztették, tehát ezeknek az érdekeltségeknek mindnek megvan a 3 éves földhaszonbérleti joga, ami azt jelenti, hogy nekik folyamatos elővételi joguk lesz” – nyilatkozta az LMP országgyűlési képviselője.

Magyar Nemzet
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó