Fidesz: a baloldal folyamatosan tagadja a migrációs válságot
Németh Szilárd szerint a baloldali politikusok - köztük kiemelten Gyurcsány Ferenc - lázítják a kötelességüket végző magyar katonákat, rendőröket.
2015. szeptember 19. 15:14

A kormánypárti politikus szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján több baloldali politikus migrációs helyzettel kapcsolatos nyilatkozatai közül idézett. Németh Szilárd elsőként Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének előző napi nyilatkozata alapján azt mondta: "úgy tűnt, mintha elgurult volna a gyógyszere".

Németh Szilárd felidézte, hogy a volt miniszterelnök, aki szerinte 2006-ban gumilövedékkel lövetett a "békésen emlékező tömeg" közé, most a "Magyarországra szervezetten, felfegyverkezve, irányítottan" a magyar határra támadókat nevezte "békés ünneplőknek".

A fideszes politikus hozzátette: Gyurcsány Ferenc "megfenyegette" a magyar határt védő katonákat és rendőröket, hogy ne hajtsák végre a szerinte "embertelen" parancsot.

"Ezt lázításnak hívják!" - szögezte le az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke, megjegyezve: Gyurcsány Ferenc szét akarja verni a magyar rendőrséget és a magyar honvédséget.

Németh Szilárd kitért arra is: a baloldal "migrációs válság tagadása" nem előzmény nélküli. Mint felidézte: az ugyancsak DK-s Gréczy Zsolt februárban - a Dániában és Franciaországban történt merényletek után - azzal vádolta a magyar kormányt, hogy "mondvacsinált, mesterségesen gerjesztett ügyekkel foglalkozik".

Ezt követően még júliusban is - amikor a Fidesz már több törvényjavaslatot benyújtott a probléma kezelésére - Gyurcsány Ferenc azt mondta: "nincs semmilyen bevándorlás probléma". Majd az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Horváth Csaba is "álproblémának" nevezte a helyzetet. A szintén szocialista Botka László pedig két nappal ezelőtt mondta: nincs bevándorlási válság Magyarországon - sorolta Németh Szilárd.

A fideszes politikus arra kérte ellenzéki képviselőtársait, hogy "induljanak ki a valóságból", és gondolják át cselekedeteiket, mert ha továbbra is tagadják a migrációs válság létét, az "súlyos politikusi felelősség". Hozzátette: hétfőn a parlamentben a kétharmados támogatottságot igénylő törvényeknél ki fog derülni, hogy a baloldal a magyar emberek érdekét tartja-e szem előtt.

Németh Szilárd emlékeztetett, hogy a nemzeti konzultáción - amelyet több mint 1,1 millióan válaszoltak meg - 80-85 százalékos többséggel kérték az emberek az ország határainak védelmét, biztonságunk fenntartását.

A párt frakció-vezetőhelyettese felhívta a figyelmet, hogy a legfrissebb adatok szerint mostanáig az illegális határátlépők száma átlépte a 210 ezret.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy az eddigi intézkedések révén a szerb határon átkelők száma harmincadára esett vissza.

A műszaki és a jogi határzár igazolták, hogy bevándorlás megállítható, és ez a bevándorláspolitika Magyarországot illetően meghozhatja a pozitív eredményeket - emelte ki a fideszes politikus, ugyanakkor hozzátette: az egész problémát uniós szinten csak akkor lehet megoldani, ha az európai politikusok is "magukhoz térnek", és közösen dolgozzák ki a megoldást.

MTI
  • Oltóanyag még nincs, de a lakossági igény hamarosan jelezhető
    Müller Cecília közölte: a lakossági igényfelmérés információkkal szolgál az oltóhelyek pontos megtervezéséhez. "Sokféle forgatókönyvünk van attól is függően, milyen típusú vakcina érkezik az országba" - hangoztatta.
  • KDNP-képviselő: Politizálás a lovagkirály bűvkörében
    Portrébeszélgetés Móring József Attila kereszténydemokrata politikussal: A liberális, nemzetek nélküli társadalom hívei összehangolt támadást indítottak a nemzeti, konzervatív berendezkedésű országok ellen és a hazai ellenzék beállt ebbe a kórusba. Semmi nem számít nekik, csak a hatalom megszerzése. Semmi nem szent, még a vírushelyzetet is politikai haszonszerzésre használják. Hamis videók, álhírek látnak napvilágot sorra.
  • Kovács Zoltán: az EU-nak új alapjavaslattal kell előállnia
    Magyarország nem változtatott álláspontján nyár óta, az mindvégig "egyértelmű, nyilvánvaló és őszinte" volt. "Az európai intézmények, a parlament, a bizottság és a német soros elnökség választott azóta egy más utat. Nem Magyarországot kell hibáztatni."
MTI Hírfelhasználó