Orbán reagált a német szigorra
Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német lapnak nyilatkozva üdvözölte a német kormány vasárnap este bejelentett döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról.
2015. szeptember 13. 20:17

A miniszterelnök a Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint azt mondta: „nagy megértéssel viszonyulunk Németország döntése iránt, és kinyilvánítjuk szolidaritásunkat”. Hozzátette: „megértjük, hogy Németország és Európa (...) értékeinek védelmében szükség volt a döntésre. Természetesen készen állunk az együttműködésre minden formában.”

A beszámoló szerint a miniszterelnök kifejezte meggyőződését, amely szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása Németországban „csak az első lépés”, hiszen „Görögországban is a lehető leggyorsabban meg kell védeni Európa határait”, valamennyi uniós tagország és intézmény összefogásával. Magyarország ezt már az uniós belügyminiszterek legutóbbi találkozóján világossá tette – áll a Bild beszámolójában.

Németország déli határain átmenetileg ismét határellenőrzést vezet be – közölte vasárnap délután a német belügyminiszter. Az osztrákok és a csehek is megerősítik a határuk védelmét, de a régi típusú ellenőrzést egyelőre nem vezetik be. A Németországba tartó és az onnan érkező vonatokat leállították, közölte délután az osztrák vasúttársaság (ÖBB). Minderről bővebben itt!

MNO - MTI
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó