Labdarúgó NB1: Hatodszor kapott ki a Videoton
Három hazai győzelem, két döntetlen a Labdarúgó NB1 OTP Bank Liga 8. fordulójában. A Fradi most lép pályára az Újpest ellen.
2015. szeptember 12. 20:27

A Paks saját közönsége előtt kétgólos győzelmet aratott a címvédő Videoton felett a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában

A szombati találkozón a hazai csapat az 50. perctől emberhátrányban futballozott, de a kiállítás után is növelte előnyét.
A Videoton két győzelme mellé a hatodik vereségét gyűjtötte be.
    
OTP Bank Liga, 8. forduló:
Paksi FC-Videoton FC 2-0 (1-0)

Paks, 1200 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Vinícius (28., öngól), Szakály D. (58., 11-esből)
sárga lap: Szabó J. (40., 50.), Bartha (72.), Bertus (73.), Szakály D. (93.), illetve Danilovic (9.), Suljic (48.), Oliveira (49.), Gyurcsó (84.)
kiállítva: Szabó J. (50.)

Paks:

Molnár - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Hahn (Koltai, 88.), Bertus, Szakály D., Papp (Kesztyűs, 56.), Bartha - Balázs (Vági, 56.)

Videoton:

Danilovic - Nego, Lang, Vinicius, Szolnoki (Stopira, a szünetben) - Oliveira, Kovács I., Simon Á. (Pölöskei, 60.) - Suljic, Feczesin (Rudolf, 60.), Gyurcsó

Némileg aktívabb volt a Videoton az első félidőben, legalább is a bekapott gólig. A hazai vezetést követően azonban jobbára a mezőnyben folyt a játék, majd a Paks növelhette volna előnyét, de kimaradt a nagy helyzete.

Fordulás után egymás után háromszor mutatott fel sárga lapot a játékvezető, közülük az utolsó pirosat ért, mert Szabónak már volt korábban is egy, így a paksiak emberhátrányba kerültek. Ezen felbuzdulva növelte a tempót a Videoton, buktatásért megítélt büntetőből azonban ismét a Paks volt eredményes. A vendégcsapat ezután még nagyobb lendülettel rohamozott, az eredményen viszont így sem tudott változtatni.

A Honvéd meglepetésre hazai pályán maradt alul a Vasassal szemben a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Budapest Honvéd-Vasas 0-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Osváth (18.)
sárga lap: Lovric (24.), Délczeg (68.), Baráth (90.), illetve Hangya (8.), Novák (14.), Adamovic (33.), Pajovic (61.)

Honvéd:

Horváth A.- Botka, Bobál D., Lovric, Baráth - Nagy G. (Délczeg, 63.), Hidi, Kamber, Holender - Youla (Ihrig-Farkas, 79.), Prosser (Vernes, a szünetben)  

Vasas:

Nagy G. - Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya - Adamovic, Vukasovic, Berecz - Könyves, Novák (Lázok, 71.), Remili (Debreceni, 88.)

Nem sok minden történt az első negyedórában, fejleményt leginkább a sárga lapos figyelmeztetést magukkal vonó belépők jelentettek. Igazán nagy helyzet alig akadt, gól viszont igen: kissé váratlanul, a 18. percben a jobb oldalon előretörő Osváth Attila mintegy 15 méterről a bal felső sarokba küldte a labdát (0-1). A hazaiak gyér próbálkozásai nem vezettek eredményre, a Honvéd-hívek hangos fütyüléssel jelezték a szünetben az öltözőbe tartó hazai játékosoknak, hogy elégedetlenek a teljesítményükkel.

A második játékrész elején már vehemensebb játékkal rukkolt ki a Honvéd, ám kísérleteit vagy a Vasas védelme hárította Nagy Gergely kapussal az élen, vagy a szerencse segített a vendégeken. A 61. percben pedig a hazaiak csatára, Youla hibázott nagyot, akinek a tizenegyesét kivédte a Vasas hálóőre. A kispesti kísérletek a folytatásban sem vezettek eredményre, így a Vasas némiképpen váratlanul, viszont megérdemelten vitte el mind a három pontot.

Ismét az utolsó pillanatokban szerzett pontot érő gólt a Diósgyőr

A Békéscsaba több mint tíz éve nem nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzést saját közönsége előtt. A Diósgyőr a 88. percben szerezte a döntetlent érő találatot, a legutóbbi fordulóban Bekő Balázs együttese az Újpest ellen az utolsó pillanatokban fordítva diadalmaskodott.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre SE-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Békéscsaba, 1261 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Birtalan (18.), illetve Okuka (88.)
sárga lap: Birtalan (43.), Vaskó (47.), Ilizi (78.), Borbély (88.), illetve Lipták (2.), Egerszegi (42.), Grumic (90.), Bacsa (92.)

Békéscsaba:
 
Ilizi - Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Guaru - Borbély, Calvente Criado, Viczián (Szalai D., 82.), Spitzmüller, Laczkó (Szilágyi P., 70.) - Birtalan

Diósgyőr:

Rados - Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. - Bacsa, Egerszegi, Bognár, Barczi (Okuka, 60.) - Grumic, Novothny (Takács T., a szünetben)

Hazai viszonylatban kifejezetten jó iramú első negyvenöt percet láthatott a közönség. A találkozó elején a hazaiak támadtak többet, aminek Birtalan Botond fejesgóljával meg is lett az eredménye. A folytatásban a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, de csak helyzetekig jutott Bekő Balázs együttese.

Nem sokkal a fordulást követően akár el is dönthette volna a három pont sorsát a hazai csapat, de a gólszerző Birtalan büntetőt hibázott. Bő negyedórával a vége előtt újra Birtalan volt az egyik főszereplő, ezúttal a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A hajrában a Diósgyőr nagy nyomás alá helyezte riválisát, és akárcsak a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen, ezúttal is eredményes volt, így végül egy ponttal gazdagodott.

Két piros lap és egygólos hazai siker Debrecenben

OTP Bank Liga, 8. forduló:
DVSC-TEVA - MTK Budapest 1-0 (1-0)

Debrecen, 2159 néző, v: Bognár
gólszerző: Sidibe (3.)
kiállítva: Balogh N. (70.), illetve Gera D. (90.)
sárga lap: Sidibe (65.), Balogh N. (66., 70.), illetve Vukmir (1.), Hrepka (36.), Grgic (55.), Gera D. (66., 90.), Torghelle (84.), Vass Á. (86.), Bese (90.)

DVSC:

Radosevic - Mészáros, Máté P., Brkovic, Korhut (Balogh N., 34.) - Jovanovic, Varga J., Bódi (Berdó, 90.), Ferenczi J., Horváth Zs. (Castillion, 57.) - Sidibe

MTK:

Hegedüs - Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai (Varga Sz., 79.) - Thiam (Szatmári, a szünetben), Kanta, Vass Á. - Gera D., Torghelle, Hrepka (Ramos, 53.)

Nagyon hamar vezetéshez jutott a hazai együttes, de a Nagyerdei Stadion valamivel több mint 2000 nézője ezt követően sem unatkozott. Helyzetek alakultak ki itt is, ott is, s bár az első félidő utolsó néhány perce mezőnyfutballal zárult, összességében izgalmasan alakult a találkozó.

A folytatásban aztán egyre kevésbé a futballé lett a főszerep: mindkét oldalon többször szabálytalankodtak a játékosok sárga lapot érően, sőt, előbb a debreceni Balogh Norbertnek kellett elhagynia a játékteret második sárga lapja miatt, majd az utolsó pillanatokban az MTK-s Gera Dániel került hasonló helyzetbe.

A második játékrész elrontotta a meccs összképét, amely alapján megérdemelt a hajdúsági együttes sikere.

Döntetlent játszott a Haladás a Puskás otthonában

OTP Bank Liga, 8. forduló: Puskás Akadémia FC - Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)

Felcsút, 2225 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Pekár (62.), illetve Németh M. (28.)
sárga lap: Dinjar (44.), Tischler (45.), Bacelic-Grgic (46.), Sallai R. (75.), illetve Németh M. (34.), Popin (35.), Király (68.), T. Wils (74.)
kiállítva: Iszlai (49.)
    
PAFC:
Pogacsics - Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Lencse 62.) - Bacelic-Grgic, Márkvárt - Pauljevic, Sallai R., Pekár - Tischler
    
Haladás:
Király - Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak (Fehér Z. 66.) - Iszlai, T. Wils, Németh M. (Medgyes 91.) - Gosztonyi (Nagy P. 80.), Popin, Halmosi
    
Jóval aktívabban kezdte a találkozót a Puskás Akadémia, több helyzet is kialakult Király Gábor kapuja előtt, gól azonban egyikből sem született. A Haladás az első negyedórában inkább szabálytalanságokkal vétette észre magát, ám a félidő feléhez közeledve több sarokrúgás jelezte, hogy a vendégek is a három pontot szeretnék megszerezni. Olyannyira, hogy Németh Márió révén előnyhöz jutottak. A szünetig hátralévő időben ismét felpörgette a tempót a hazai csapat, de gólt nem tudott elérni.

A második félidő elején Iszlai a kiállításával nehéz helyzetbe hozta a Haladást. Azonnal egyenlíthetett volna a Puskás, de Pauljevic kapuson átjutó labdáját a gólvonalról vágta ki Jagodics. Néhány perccel később azonban már összejött az egyenlítés a hazaiaknak: Sallai beadását Pekár bombázta a vendégkapuba. A folytatásban is nagyon nyomott a Puskás Akadémia, óriási erőket mozgósított a győzelemért, miközben az emberhátrányban lévő vendégek alig-alig lépték át a félpályát. A találkozón végül újabb találat nem született, a csapatok megosztoztak a pontokon.

 

 

MTI
MTI Hírfelhasználó