Levéltárba kerülnek a Magyar Rádió történelmi értékű dokumentumai
Ezek első csomagját csütörtökön adták át a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának - olvasható az MTVA Facebook-oldalán.
2015. szeptember 10. 14:52

Mint írták, az MTVA Központi Irattára első körben a Magyar Rádió 1945-1983 közötti hírei mellett az 1947-1959-es időszak műsordokumentumai és az 1945 és 1958 közötti személyi dossziék kerültek a levéltárba, 16 300 műsorborítékkal együtt.

Megemlítették: a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára biztosítja a dokumentumok őrzését és kutathatóságát. A források feldolgozottsága lehetővé teszi, hogy a történészek és érdeklődők szinte azonnal megkapják a kért dokumentumokat.

MTI
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó