Latorcai: megkezdődött Európa iszlamizációja
Latorcai János, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a jelenlegi migrációs folyamattal megkezdődött Európa iszlamizációja.
2015. szeptember 5. 12:39

A kormánypárti politikus erről szombaton, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége X. országos kongresszusán beszélt az Országgyűlés épületében.

A kormánypárti politikus az Igazság, igazságosság, szabadság címmel megrendezett eseményen úgy fogalmazott, keresztény értékek nélkül, vagyis a "személyiség mélységes tisztelete, a felebaráti szeretet, az igazságosság, a közjó iránti áldozatkészség, a szabadság és az egyenlőség szeretete, művelése nélkül senki sem lehet jó demokrata".

Latorcai János emellett azt is hangsúlyozta, hogy jólét csak akkor élvezhető, ha szabadsággal párosul, amely ugyanakkor nem jelenti a "bármit mondás és a bármit tevés jogát, mert szabadságjogaink gyakorlása során mindig tekintettel kell lennünk másokra és a közösség egészére".
Szerinte erre a függetlenségre épül Magyarország nemzeti függetlenségének alapgondolata is. "Függetlenség, amely nem sért senkit, de elvárjuk, hogy minket se sértsenek meg" - mondta.

Latorcai János szólt arról is, hogy a bevándorlás gondja mellett látni kell a magyarországi népességcsökkenés problémáját is. Ennek egyik ellenszerét a család és a házasság intézmény védelmében látja a kormány, amely éppen ezért számtalan családalapítást segítő jogszabályt készített 2010 óta - fejtette ki, majd példaként említette a családi adózás bevezetését és a közelmúltban újraindított otthonteremtési támogatást.

A parlament alelnöke beszéde végén köszönetet mondott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének, amely szerinte a közélet minden terén hangot adott a krisztusi tanításokból levonható következtetéseknek és ezzel megerősítette a társadalom lelki erejét.

mti
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó