Látni már a kánikula végét
Vasárnap este vége a hőségnek, a jövő héten szeles, borongós idő lesz.
2015. augusztus 12. 16:09

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön folytatódik a forróság sok napsütéssel, csak kevés fátyol- vagy gomolyfelhők zavarhatja a perzselő napsütést. Csapadék kialakulására nincs esély. Az északkeleti szél csak néha élénkülhet meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul általában, de továbbra is lehet ennél sokkal melegebb az éjszaka, főleg a nagyvárosokban. Délután marad a rekkenő hőség: a hőmérők 33 és 38 fok közötti értékeket mutathatnak a délutáni órákban. Pénteken napos, száraz, igen meleg idő lesz. A néha megnövekvő gomolyfelhőkből nem alakul ki csapadék. 35 fok körüli forróság várható.

A hétvége első napján a napsütés mellett megnövekszik a fátyolfelhőzet, sőt nyugaton már komorabb gomolyfelhők is megjelennek az égen. Északkeleten és nyugaton fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.Vasárnap tovább növekszik a felhőzet. Délelőtt még csak elszórtan, délután már egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. Estétől az északi szél viharossá fokozódhat. Hőségzáró hidegfront érkezhet, mely véget vethet a napok óta hőhullámnak. Napközben még nagyon meleg lesz, a frissebb levegő késő este érheti el hazánk térségét.

A jövő hét első felében szeles, borongós, gyakran esős időre van kilátás. A hőmérséklet fokozatosan tovább csökken, megszűnik a hőség, jelentős felfrissülés várható. Kedden már csak 25 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

vs.hu
MTI Hírfelhasználó