A magyar reformok működnek
A legutóbbi gazdasági mutatók, a kiskereskedelmi forgalom, a munkanélküliség és a foglalkoztatottság adatai is megerősítik, hogy a magyar reformok működnek.
2015. augusztus 5. 19:32

Erről néhány hete tájékoztató kampányt is indított a kormány - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 23 hónapja bővül, a munkanélküliség 7 százalék alá esett, több mint 4,2 millióan dolgoznak az országban. A szóvivő jelezte, a 600 millió forint plusz áfa értékben, szeptemberig - csaknem ezer kültéri reklámfelületen és sajtóhirdetésekben - zajló kampány célja figyelemfelhívás arra, hogy a magyar reformok működnek.

A Quaestor-károsultak kártalanítását firtató kérdésre Kovács Zoltán azt mondta: a 6 millió forint fölötti kártalanításokkal összefüggésben alkotmánybírósági eljárás zajlik, amelyet pénzintézetek kezdeményeztek, vagyis ebben az ügyben nem a kormánynál kell kopogni, hanem azoknál, akik "megpróbálják megakadályozni" az intézkedések végrehajtását.

A Budapest olimpiapályázási szándékával kapcsolatos felvetésre a kormányszóvivő megerősítette, a kabinet támogatja a fővárost és a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy pályázzanak a 2024-es nyári olimpiára.

Az előkészületeknek megvannak a maguk költségei, de a kalkulált kockázatokat "egy valamit komolyan gondoló pályázónak" vállalnia kell - tette hozzá.

A fideszes Jakab István Magosz-elnök, parlamenti alelnök nyilatkozatára hivatkozva Kovács Zoltántól azt is kérdezték, hogy készül-e olyan jogszabálytervezet, amely szerint - bérlőkkel - állami termőföldeket adnának el. Erre azt felelte: a kormánynál, kormányzati szerveknél nem készül ilyen, de egyes ágazati szervezetek támasztanak ilyen igényt. A szóvivő annyit mondott: földet Magyarországon csak magyarok vehetnek, átlátható formában.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
MTI Hírfelhasználó