Tizenötödik alkalommal rendeznek Filmszemlét Lakiteleken
Pályázz te is!
A Lakitelek Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület – Gaál István, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, fényképész, operatőr emlékezetére hirdette meg a XV. Lakiteleki Filmszemlét.
2015. július 27. 08:14

A szemlét Lakiteleken rendezik meg, 2015. szeptember 21-23-a között, a Népfőiskola Kölcsey Házában. A zsűri elnöke: Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép mestere.

A szemle legjobb alkotásai díjazásban részesülnek. Fődíj (1 db) 500.000 Ft,- Kategória díj (5 db) 200.000 Ft,- Különdíj (10 db) 100.000 Ft. A Filmszemlére várnak minden olyan alkotást, melyek 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotások, amely a korábbi filmszemléinken nem szerepeltek. Nevezhetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról. Nevezési díj nincs.

A filmeket az alábbi kategóriákban lehet beküldeni: Krónika: helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor, sport (maximum: 26 perc); Korkép: filmtanulmányok a településről, filmszociográfia (maximum: 52 perc); Művelődés: hungarikumok, helyi értékek (maximum: 26 perc); Portré: (maximum 26 perc); Fikciós műsorok: szórakoztató filmek, animációs, rajz-és kísérleti film (maximum 10 perc); "Híradó tudósítás az Internetre” címmel szerkesztett videókkal lehet nevezni. Ezek a videók felkerülnek a Tudósítók.hu oldalra és a legtöbb szavazattal jutalmazott videó kapja a Tudositok.hu 200 ezer forintos különdíját (maximum 3 perc).

Beküldési határidő: 2015. augusztus 10.

Nevezési lap és bővebb tájékoztatás kérhető: Lakitelek Népfőiskola, H-6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. Telefon: +36-76-549-047, Fax: +36- 76-549-048, e-mail: nepfoiskola.nfhalozat@lakitelek.hu vagy letölthető a Népfőiskola honlapjáról: www.lakitelek.hu/nepfoiskola

A szemlére bejutó alkotásokat előzsűri választja ki, melynek időpontja: 2015. szeptember 1-2.  Helyszíne: Lakitelek Népfőiskola.  Az előzsűri döntéséről a pályázókat szeptember 10-ig emailben értesítik.

gondola
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Ha békét akarsz, készülj a békére!
  Akárhogy is, de a háborúk valóságához hozzátartozik a majd elérendő béke is. A politikusok négy-öt év rombolás után boldogan jelentik ki: öt-tíz éven belül, az újjáépítést követően képesek leszünk elérni a háború előtti gazdasági volument és életminőséget. Akkor mire volt jó az egész?
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
MTI Hírfelhasználó