Nyaralás, táboroztatás nagycsaládban, avagy hol a nyári gyerekzsivaj
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) különféle táborozási és szállásajánlatok közvetítésével, koordinálásával igyekszik segíteni a szülőket.
2015. július 21. 16:26

Vakáció idején a gyerekzsivaj az iskolaudvarról áthelyeződik a kertekbe, játszóterekre, vízpartra.

A két és fél hónapig tartó vakáció kapcsán a diákok szeméből felszabadult öröm sugárzik, viszont a gyerekek elhelyezése a szülők vállát nyomja. A NOE tagjai körében 2014-ben végzett nagyszabású szociológiai kutatás szerint sajnos a nagycsaládok több mint fele nem teszi/teheti meg, hogy évente legalább egy hetet otthonától távol töltsön, vagyis szabadidős utazást tegyen.

A NOE-tól kapott szolgáltatásokra, támogatásokra vonatkozó kutatási kérdésre több válaszadó kiemelte a táboroztatás jelentőségét. Egyesületünk kedvezményes szállásajánlatok illetve táboroztatási lehetőségek továbbításával igyekszik segíteni a családok nyaralását. A helyi nagycsaládos egyesületek, ill. csoportok is szerveznek gyerektáborokat és kedvezményes családi nyaralásokat nagycsaládjaink részére.

Ezen kívül a gyermekek élményekkel teli nyaralását segítik immár negyedik éve az Erzsébet-táborok, melyek eddig több mint 500 ezer családban, nagycsaládban élő gyermeknek és felnőttnek nyújtottak üdülési, pihenési, táborozási lehetőséget.

A NOE nagy örömmel fogad cégek részéről történő együttműködési javaslatot is táboroztatásra vonatkozóan. Ilyen 2015-ben a HANKOOK TIRE Magyarország Kft. jóvoltából kiírt pályázat, mely 10-17 év közötti fiatalokat várt angol illetve anyanyelvi angol táborokba. „Fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban kezdjék az angol nyelv tanulását, mert az a munka világában elhelyezkedésüket nagyban segíti” – hangsúlyozta Székely Hajnalka, a NOE elnöke. A nyelvi fejlődés mellett a Balaton közelsége és a felkínált programok színes sokasága is nagy segítséget jelent a nagycsaládok számára, akik egyébként hasonló színvonalú táborokban nem tudnák nyaraltatni gyermekeiket.

 

„A nyári angol tábor tökéletesen illeszkedik támogatási filozófiánkba, hiszen a program segítségével valódi értékkel járulhatunk hozzá a szűkebb és tágabb környezetünkben élők mindennapjaihoz. Biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi környezetben való nyelvtanulás kiváló alap lesz a gyerekeknek a későbbiek során, amikor majd továbbtanulásról vagy éppen munkakeresésről lesz szó. A nyelvtudás manapság különösen fontos, hiszen Magyarországon és a régióban egyre több nemzetközi karrier lehetőség adódik a fiatalok számára – mondta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöksége

noe.hu
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • Minden egyes hungarikum híd az emberek között
    A Hungarikum kiállítóházban a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez, ugyanis minden egyes hungarikum híd az emberek között - fogalmazott az agrárminiszter szombaton a Lakitelek Népfőiskolán.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
MTI Hírfelhasználó