Finomhangolni kellett volna a Juncker-javaslatot
Két választás között nem az tölti ki a mindennapjait, hogy pártpreferencia-kutatásokat nézzen – jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy a legfrissebb mérések 2 százalékosra becsülik pártja támogatottságát.
2015. június 23. 16:53

Elismerte, hogy ha választások lennének, ez most probléma lenne, de megjegyezte azt is, miszerint a Medián májusban 4 százalékos támogatottságot mért. Egyet látok, az Együtt megmaradt, mint politikai erő. Egy olyan pártot mutatunk, mely teszi a dolgát és van helye a politikában – hangoztatta az elnök.

Egy új generáció lépett be ebbe a közösségbe. Egy olyan karakteres, ellenzéki hangot mutatunk, mely meri nem azt mondani a választóknak, amit ők hallani szeretnének. Mi azt mondjuk, amit tenni kell ezzel az országgal, és hiszünk abban, hogy tetszik azoknak, akik egy polgárosodó, nyugodt Magyarországot szeretnének – mondta Szigetvári Viktor, aki szerint kapitalizmusra, piacgazdaságra és erős jóléti államra van szükség. Ennek a politikának több mint 5 százalékos támogatottsága van, és ezt reményei szerint el fogják érni.

Az Illatos úti dolgot mi derítettük ki, Juhász Péter keményen küzd Rogán Antal korrupciójával. Mi nem az a párt vagyunk, amelyik csak molinókat lenget – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy az Együtt támogatná a kormány bevándorláspolitikáját, ha az összhangban lenne a magyar nemzeti érdekkel. Orbán Viktor miniszterelnök azonban ebben az ügyben a népszerűséget hajhássza,és semmilyen módon nem releváns az, amit mond. Nem hergelni, hanem tenni kell ebben az ügyben európai partnereinkkel együtt. Ebben az ügyben a Juncker-javaslat teljes mértékben egyezett a magyar nemzeti érdekkel, noha nyilván finomhangolni kellett volna – fejtette ki.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
MTI Hírfelhasználó