Súlyos kritika balról az MSZP-nek
Befolyásos belső bírálója akadt az MSZP vezetésének, ezúttal Hiller István korábbi pártelnök, az Országgyűlés alelnöke fogalmazta meg kritikus véleményét.
2015. június 22. 14:47

A Magyar Nemzet információi szerint a hónap elején Csillebércen tartottak zárt frakcióülést a szocialisták, ahol Hiller gyakorlatilag a teljes pártvezetést bírálta (úgy tudják egyébként, hogy Hiller több nyilvános pártrendezvényen, fórumon is hangot adott kifogásainak). Több forrás is megerősítette, hogy az egykori pártelnök alkalmatlannak nevezte az MSZP jelenlegi elnökségét. Tóbiás József elnökkel már megengedőbb volt, és arról beszélt, hogy neki éppen emiatt még nagyobb a felelőssége. Informátoraink szerint Hiller azt is leszögezte, hogy véleménye ellenére sem szorgalmazna előre hozott tisztújítást.

Normál menetrend szerint jövő nyáron lesz esedékes a tisztújítás. Hiller István Tóbiás József esetében nem lát alternatívát a párt vezetésére. A Magyar Nemzet fForrásai hangsúlyozták, hogy Hiller felvetésére Tóbiás egyáltalán nem reagált. Ugyanígy szó nélkül hagyták a határozottan nekik is szóló bírálatot a frakcióülésen jelenlévők, így Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, illetve Lukács Zoltán, a párt egyik alelnöke. Próbáltuk elérni Gőgöst és Tóbiást is, ám a lapzártáig ez nem sikerült. Informátoraink arra is felhívták a figyelmet, hogy az MSZP 14 fős országos elnökségéből mindössze hárman voltak jelen a zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson: Tóbiás, Gőgös és Lukács. Nem volt ott a másik két alelnök, Ujhelyi István és Márton Roland, ahogyan a választmányi elnök, Botka László sem. A Magyar Nemzet kereste Hiller Istvánt is az ügyben, ám értesüléseket nem kívánta kommentálni. A Magyar Nemzet iInformációi szerint a zárt frakcióülésen ismét szóba került a Jobbik is, habár a vita nem tartott sokáig.

Többen is azt szeretnék, hogy vegyék komolyan a radikális pártot. A Mesterházy Attila korábbi pártelnök nevéhez köthető Harmadik Hullám Platform – a Népszabadság cikke szerint – arra hívta fel a figyelmet, hogy folyamatosan támadni kell a Jobbikot, emlékeztetni az embereket a radikális párt régebbi és a mai üzenetei közötti ellentmondásokra. Van egy másik oldal is azonban, amelyik azon a véleményen van, hogy a Jobbikkal való vita tulajdonképpen felértékelné Vona Gáborékat, pedig az MSZP-nek nem ők, hanem a kormánypártok az ellenfelei. Úgy tudják, hogy ezt az álláspontot képviseli a pártelnök is, illetve az egyik fő tanácsadója, Baja Ferenc.

Magyar Nemzet
  • A rendszerváltoztatás az '56-os hősöknek is köszönhető
    Kövér László: a Nyugat ugyanúgy hagyott cserben minket 2006-ban, mint 1956-ban, „és most is ugyanúgy szívesebben kooperálnának egy kollaboráns neobolsevista bandával, mint ahogy 1989-90 után is jobban örültek volna, ha nincs hatalmi változás hazánkban, hiszen az úgynevezett reformkommunistákkal már korábban elkezdtek sikerrel üzletelni."
  • A lengyel külügy az EP birodalmi tébolya ellen
    Az Európai Parlament az utóbbi években, különösen Lengyelországot illetően, "olyan állásfoglalásokat szavaz meg, amelyeknek semmi közük a valósághoz", a "jogosulatlanul" elfogadott dokumentumokkal pedig csökkenti önmaga és az egész EU tekintélyét. Az uniós intézmények esetében az alapszerződésekben rögzített hatásköreik bővítését célzó törekvés tapasztalható. Az uniós szervek kisajátítják a hatásköröket.
  • Magyarország legyen mindig erős, szuverén állam!
    Most az a nagy kihívás, hogy ne sodorja el az új nemzedékeket a homogenizáló globalizáció. A 21. század az olyan kihívások százada, mint például a migráció vagy a járvány, melyekre választ kell adni, ugyanakkor a 21. századot az együttműködés századává kell változtatni - mondta Simicskó István főként fiatalokból álló közönsége előtt.
MTI Hírfelhasználó