Konferencia a média társadalmi hatásáról
Változott a könyv és az iskola szerepe; előbbi visszaszorult, utóbbinak pedig "hihetetlen mennyiségű ellenőrizetlen információval kell szembenéznie".
2015. június 11. 12:59

A nemzeti identitás megszületésében kulcsszerepe volt az aktuális történelmi felfogásnak és a médiának, utóbbi befolyásoló ereje pedig megsokszorozódott az olyan elektronikus eszközök megjelenésével, mint a televízió vagy az internet - emelte ki Apró István, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa Médiatudományi Intézetének kutatója a szervezet csütörtöki budapesti konferenciáján.

A kutató elmondta, hogy a 20. században jelentősen változott a tudásátadás két eszköze, a könyv és az iskola szerepe; előbbi visszaszorult, utóbbinak pedig "hihetetlen mennyiségű ellenőrizetlen információval kell szembenéznie".

Apró István elemzése szerint a társadalmi folyamatok oda vezettek, hogy széttöredezett a kollektív emlékezet, a leegyszerűsítő szemlélet terjedése pedig megnyitja a terepet a szándékosan és célzottan torzító felfogások felé.

MTI
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Az EU nem védi Európa déli határát a migránsok ellen
  A csempészhajók - szépítő kifejezéssel NGO-hajók - kiszolgálják az embercsempészeket, és taxiztatják a csempészésért vagyonukkal fizető, becsapott afrikaikat. Nem tudni, milyen érdekeltség bújik meg a háttérben, mert az Unió - ellentétben a józan ésszel - nem védi a kontinenst.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: jó évet zár a V4
  Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték - mondta Orbán Viktor magyar minsizterelnök.
MTI Hírfelhasználó