Évfordulós Antall József-életműkiadás
Az Antall József Tudásközpont a rendszerváltoztatás utáni első felelős magyar kormány megalakulásának 25. évfordulójára jelentette meg Antall József életművét három kötetben.
2015. május 27. 17:09

E kiadás az életmű harmadik kiadása, de elődeihez képest jelentősen bővített, javított, díszdobozos újrakiadást jelent, mely a kutatók számára is újra és minden eddiginél teljesebb módon teszi elérhetővé Antall József munkásságát, miközben az a szélesebb olvasóközönség számára is hozzáférhetővé válik. A kötetek tartalmazzák Antall József tudományos munkásságának dokumentumait, országgyűlési beszédeit, vitáit és a vele készült interjúkat. Alapmű az elmúlt huszonöt év emlékezetéhez, újraéléséhez, (újra)értékeléséhez.

Antall József: a szemléletformáló tanár, az újító tudós, a felelős politikus. A rendszerváltoztatás utáni első magyar kormány miniszterelnökének három kötetbe válogatott műveit veheti kezébe az olvasó, aki a benne található írások alapján a néhai miniszterelnököt nemcsak az elmúlt huszonöt évet megalapozó, meghatározó politikusként, hanem kiművelt politikai gondolkodóként és elismert történészként is megismerheti. Önfegyelem, türelem, finom irónia, kristálytiszta érvelés, stratégiai látásmód – barátai és ellenfelei is meggyőződhettek e tulajdonságairól, amelyek az írásaiban, a vele készített interjúkban és az országgyűlési felszólalásaiban is tetten érhetőek.

Az első kötetben Antall József korai programadó politikai írásai, politikatörténeti, oktatástörténeti és orvostörténeti tanulmányai, cikkei olvashatóak. A második kötetben Antall József pártgyűléseken elmondott, illetve miniszterelnökként itthon és a nemzetközi szervezetek előtt tartott beszédei, a vele készült fontosabb interjúk és részletes életrajza olvasható. A harmadik kötetben Antall József élvezetes, szöveghűen, reagálásokkal együtt lejegyzett parlamenti felszólalásai, és a miniszterelnökről szóló megemlékező, értékelő esszék olvashatók.

Annak érdekében, hogy az évforduló évében minél többen a polcukra tehessék, a három kötetes, ünnepi kiadás mindössze 4990 Ft-ért elérhető az Írók Boltjában, a Libri, a Bookline és a Líra hálózatokban.

Az életműkiadás tartalma

Antall József: Modell és valóság I.
Tanulmányok, cikkek, dokumentumok

360 oldal

Antall József: Modell és valóság II.
Politikai beszédek, interjúk itthon és külföldön

456 oldal

Antall József: Modell és valóság III.
Országgyűlési felszólalások

424 oldal

Össz. oldalszám: 1240 oldal

Ár: 4990 Ft

ISBN: 978-615-5559-01-3

ajtk.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó