Zuglói luxusbaloldal
További baloldalközeli személyek is kaptak már vagy számíthatnak még jól fizető állásra a kerületben.
2015. május 14. 08:39

Többek között Lexus, BMW és Mercedes is látható a zuglói önkormányzat parkolójában, viszont a kerület vezetőinek vagyonnyilatkozataiból hiányoznak. Mint azt tegnap megírtuk, Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadóját, az ORTT Műsor-szolgáltatási Alapjának volt igazgatóját intézetigazgatóként alkalmazza Zugló önkormányzata havi 340 ezer forintos fizetésért. De nem Dömény Péter az egyetlen, akinek sikerült valamilyen pozíciót találni az októberi önkormányzati győzelem után. A parkoló autókkal – a helyi Fidesz szerint – sorra a következő politikusok járnak: Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő, Hajdu Flórián MSZP-s alpolgármester és Sinkovits Péter, a polgármester sportügyi tanácsadója.

Sinkovits – információink szerint – abban segít Karácsony Gergelynek, hogy a sportszervezetekkel kötött szerződéseket vizsgálja meg. Erre információink szerint 10 millió forintot különítettek el a XIV. kerületi önkormányzat költségvetéséből. Sinkovitsot egyébként nem először alkalmazza a zuglói vezetés. Sajtóinformációk szerint 2006 és 2009 között, Weinek Leonárd MSZP–SZDSZ-es polgármester tanácsadójaként 12 millió forintot markolhatott fel. Weinek és Sinkovits még korábbról ismerik egymást, a tanácsadó ugyanis a volt politikus cégében volt igazgatósági tag 1998 és 2002 között. Sinkovits a 2014-es önkormányzati kampányban már a Bajnai-féle Együttnek volt a választókerületi elnöke, azonban miután megkapta sporttanácsadói állását – összeférhetetlenségi okokra hivatkozva –, lemondott posztjáról. A pártnak azonban továbbra is tagja maradt. Kerestük Sinkovits Péter tanácsadót, hogy megkérdezzük, valóban az ő tulajdonában áll-e a felső kategóriás autó, és hogy milyen tanácsokkal segíti a XIV. kerületi városvezetést, azonban a sajtótitkáron keresztül azt üzente, nem kíván nyilatkozni.

Hajdu Flórián alpolgármester lapunknak azt mondta, bár ő használja a parkolóban álló 5-ös BMW-t, de nem az ő vagy a cége tulajdona. Azt azonban nem árulta el a lapunknak, hogy kitől kapta kölcsön az autót. Arra a kérdésünkre, hogy nem látja-e ellentmondásosnak, hogy a baloldal holdudvarába tartozó emberek kapnak állást az önkormányzattól, azt válaszolta, hogy nem tud ilyen állásokról. Hajdu hozzátette, tudomása szerint azonban nem tiltja semmilyen törvény, hogy párthoz közvetetten vagy közvetve köthető embereket alkalmazzon az önkormányzat vagy annak cégei. És az előző ciklusban is „garmadával voltak és jelenleg is vannak a jobboldal holdudvarához tartozó személyek, akik jelenleg is az önkormányzatban és annak cégeinél dolgoznak”.

Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője elismerte, hogy az övé a Lexus terepjáró, de azt állította, hogy azért nem szerepel vagyonnyilatkozatában, mert a jármű a cége nevén van. A képviselő szerint az MSZP-hez köthető tanácsadót nem alkalmaz az önkormányzat. Török Zsolt volt szocialista szóvivő rendezvényszervezői állása és volt MSZP-s múltja között pedig nem lát összefüggést. Lapunk információi szerint további baloldalközeli személyek is kaptak már vagy számíthatnak még jól fizető állásra a kerületben. A Zuglói Lapoknál kapott munkát a PM „udvari fotósa”, Járdány Bence, és hamarosan aljegyzőnek nevezik ki a volt MSZP- s képviselőt, Imre Gergelyt is. A Napi Gazdaság megkeresésére Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester úgy nyilatkozott, nincs azzal baj, ha valakit alkalmaz az önkormányzat és elvégzi a feladatát, a kérdés csak az, hogy arányos fizetést kap-e az elvégzett munkáért.

napigazdasag.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A politikai infantilizmus kockázatai
  Ezért a zavar most, ezért az infantilizmus, és ezért van az, hogy az egyes tagországok lokális elitjei a teljes összeomlástól tartva, nem várva a „központi utasításokra”, saját lokális (esetleg regionális) hatáskörben cselekedni kezdtek. És ez a cselekvés-sor egyetlen pillanat alatt romba döntötte az európai integráció legitimitását.
 • Bayer Zsolt: Van máááásik!
  Aztán jött a másik ellenzéki mantra: nincs elég lélegeztetőgép. Kiderült, hogy van 2560, és még jön egy csomó. Ez nagyjából 60 ezer megbetegedésig elegendő. Ekkor átálltak másra.
 • Orbán: kijárási korlátozást vezetnek be
  Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Fölvetette: hol voltak az EU-nak a járványügyi hivatalban sok pénzért dolgozó emberei, és ők miket mondtak a koronavírusról január-februárban.
MTI Hírfelhasználó