Új tettesek után nyomoznak
Terézvárosban nem tárták fel teljesen a tényállást
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást tavaly szeptemberben tíz terézvárosi ingatlan ügyében a nyomozóhatóság, ám az érintett baloldali, szocialista és egykori szabad demokrata politikusok ügyében megszüntették az eljárást – tudta meg a Magyar Hírlap.
2015. május 5. 08:58

Ennek nyomán a Magyar Hírlap megkereste a Fővárosi Főügyészséget, ahol azt a választ kapták, hogy a „terézvárosi ingatlanügyekben a Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottak vonatkozásában érdemi döntést hozott, azt azonban a főügyészség elsőként az érintettekkel közli”. Ezzel egyidejűleg azonban a Fővárosi Főügyészség az ügyben ismeretlen tettessel szemben hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt további nyomozást rendelt el – közölte kérdésünkre Bagoly Bettina szóvivő. Ennek indoka – tette hozzá – , hogy a több mint tízezer oldalnyi nyomozási irat felülvizsgálata során a főügyészség megállapította, az egyes részcselekmények tekintetében a tényállást nem tárták fel teljeskörűen, ezért ezt a további nyomozás során pótolni kell.

Mint korábban a Magyar Hírlap megírta, a Budapest VI. kerületi MSZP–SZDSZ-es városvezetés időszakában, 2003–2007 között eladott ingatlanok áron alul történő értékesítése miatt hűtlen kezelés gyanújával folyik a büntetőeljárás, amelyben most a nyomozás folytatását rendelték el. Az érintett ingatlanok között öt Andrássy út épület található, továbbá a Liszt Ferenc tér 7., az Oktogon tér 4. (itt három albetét), a Dalszínház utca 2., az Anker köz 1–3. és a Podmaniczky–Munkácsy utca tömb.

A tíz ingatlan esetében a korábbi vádemelési javaslat szerint a Terézvárosnak okozott vagyoni hátrány 1,9 milliárd forint. Az Andrássy út 47. és az Andrássy út 3. esetében tizenkét egykori és mai szocialista és szabad demokrata önkormányzati képviselővel szemben emeltek vádat, az érintettek büntetőpere első fokon kedden folytatódik a Fővárosi Törvényszéken. A 2011 óta tartó büntetőperben az első rendű vádlott Fürst György, egykori szocialista, a vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester, rajta kívül további tizenkét volt önkormányzati képviselőt vádolnak hűtlen kezeléssel.

magyarhírlap.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó