MSZP-tagok és gyerekeik lépnek fel a majálison?
Komoly vita folyt az MSZP-ben az idei majális programjáról, amelyet hivatalosan még nem is tettek közzé.
2015. április 23. 11:01
A Napi Gazdaság úgy tudja, a nézeteltérés a felszólalók számát, illetve személyét érintette, de nézetkülönbség volt a fővárosi és a vidéki pártszervezetek között is. Most először fordult ugyanis elő, hogy a vidéki MSZP-s szervezetek nem pályázhattak anyagi támogatásra a pártkasszából a helyi rendezvények színvonalas lebonyolításához. Katona Tamás pártigazgató egyenesen azt javasolta a vidéki MSZP-seknek, hogy amennyiben nem tudnak neves fellépőket, művészeket meghívni, úgy a helyi párttagok és gyermekeik lépjenek fel az ünnepi kulturális rendezvényeken. Információink szerint a pártigazgató javaslatát országszerte értetlenséggel és felzúdulással fogadták a szocialisták.
 
Megtudtuk azt is, hogy a szocialista párt Mesterházy Attilához húzó meghatározó személyei nem bánták volna, ha a volt pártelnök is szót kap a fővárosi rendezvényen. Ezt a pártvezetés nem akarta, s így forrásunk szerint végül már maga Mesterházy sem ambicionálta, hogy felszólaljon. A vitát végül úgy rendezték, hogy Tóbiás József pártelnök mellett csupán az MSZP fővárosi elnöke, Kunhalmi Ágnes mond beszédet a Városligetben.
 
Feszültséget okozott továbbá az a kérdés is, hogy a rendezvényeken a politikának vagy a kötetlenebb programoknak kell-e dominálnia.
 
Más pártok már véglegesítették az ünnepi menetrendjüket.  A közzétett programok szerint a DK is a Városligetben majálisozik, ahol  Gyurcsány Ferenc tart beszédet a párt szimpatizánsai előtt. A Jobbik szokásához híven idén is a Hajógyári-szigeten tartja meg a Nemzeti majálist. Itt Vona Gábor, a párt elnöke a Jobbik jövőbeli terveit ismeretei.
 
Az MSZOSZ, az Autonómok és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma fúziójából létrejött, több mint kétszázezer tagot tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség  „Európai béreket a stadionok helyett” mottóval ünnepel május elsején. Az érdekvédők délelőtt nagygyűlést tartanak a városligeti fasornál, majd innen vonulnak át majálisuk hagyományos helyszínére, a városligeti napozótérre, ahol különböző szórakoztató programokkal várják a munkavállalókat. A szövetség sajtóosztályán lapunkat arról tájékoztatták, hogy a maguk részéről egyik párt, így az MSZP vezetésénél sem kezdeményeztek találkozót, de ha valamelyikük tiszteletét teszi a szakszervezetek sátrában, azt örömmel fogadják. Információink szerint Tóbiás József és Kunhalmi Ágnes is felkeresi a munkavállalói érdekképviseleteket.
Napi Gazdaság
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok
  Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.
 • Baloldali propaganda amerikai pénzből
  A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni.
 • A baloldal nemet mondott a családok támogatására
  A baloldal ismét nemet mondott a családok támogatására - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó