Vadai Ágnest kérdezi a Fidesz
A Fidesz a DK-s Vadai Ágnest kérdezi a karcagi Kun-Mediátor ügyében: a kormánypárt arra kíváncsi, hogy az ellenzéki politikus szerint a támogatói tudnak-e arról, hová tűnt a betétesek pénze.
Utoljára frissítve: 2015. április 21. 19:45
2015. április 21. 11:48

Balla György, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: "a milliárdokat elsíboló" Kun-Mediátor székhelye "a közismerten MSZP-s, DK-s", Vadai Ágnessel jó kapcsolatokat ápoló Szeivolt István tulajdonában lévő ingatlanba van bejegyezve. A korábban Szeivolt István által működtetett karcagi Fehér Holló étterem - folytatta - "a kedvenc találkozási helye volt" baloldali politikusoknak, ma pedig "a Kun-Mediátor tulajdonosaival közvetlen rokoni kapcsolatban álló hölgyek" működtetik a vendéglátóhelyet.

A Fidesz ezek után azt szeretné tudni a DK-s Vadai Ágnestől, tartja-e még a korábban baráti kapcsolatát Szeivolt Istvánnal, és sejti-e, hogy "az őt támogató emberek tudnak-e arról, hová tűnt a betétesek pénze".

A kormánypárti képviselő megjegyezte: a Kun-Mediátor-ügy kirobbanásakor, amikor kiderült, hogy a betétesek vélhetően nem kapják vissza pénzüket, nem a cég székhelye előtt gyűltek össze a felháborodott emberek, hanem az említett vendéglátóhely előtt.

A Fidesz ezek után azt szeretné tudni a DK-s Vadai Ágnestől, tartja-e még a korábban baráti kapcsolatát Szeivolt Istvánnal, beszéltek-e egymással a Kun-Mediátor-ügy kirobbanása után, és ha igen, mit hallott Szeivolttól - tette fel kérdéseit Balla György.

Szerinte egészen biztos, hogy az eltűnt pénz nincs Karcagon, így "az a kérdés, hol van ez a pénz". A fideszes képviselő Vadai Ágnestől ez alapján azt is kérdezte: sejti-e, hogy "az őt támogató emberek tudnak-e arról, hová tűnt a betétesek pénze".

A rendőrség múlt kedd este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltási tevékenységet is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét továbbra is körözi a rendőrség.

Az Épkar Zrt. visszautasít - nincs közük Vadaihoz

Az Épkar Zrt-nek és a társaság tulajdonosainak nincs közük Vadai Ágneshez. Nem ápolnak a politikussal baráti kapcsolatot, soha nem támogatták az MSZP, a DK, de a Jobbik kampányrendezvényeit sem. Határozottan visszautasítjuk, hogy a Kun-Mediátor Kft. sikkasztási ügyét társaságunkra próbálják hárítani. Éppen azok a személyek, akik Karcagon és a megyében is támogatták Dobrai Sándorné közéleti és pénzügyi tevékenységét. Az Épkar Zrt. határozottan felszólítja a karcagi és a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Fideszt, hogy hagyjanak fel a társaság és tulajdonosainak rágalmazásával.

Az ezredfordulón egyetlen jól felszerelt konferenciaterem működött Karcagon, a Fehér Holló Hotel rendezvényterme. Az épület mai napig az Épkar Zrt. tulajdonában áll, a szállodát 2003 júliusáig a családunk érdekeltségébe tartozó Fehér Holló Kft. üzemeltette. 1999 és 2001 között a szálloda konferencia szolgáltatásait rendszeresen igénybe vette a karcagi Fidesz, de Itt tartotta rendezvényét a Független Magyar Kisgazdapárt és az MSZP is egy-egy alkalommal. Minden esetben anyagi ellenszolgáltatás fejében, számlaadással végeztük tevékenységünket. 2003-ban értékesítettük a Fehér Holló Kft-ben lévő üzletrészünket. Ezt követően több, cégeinktől és családunktól is független társaság működtette a szállodát. Végül a bérlői tartozások miatt a tulajdonos Épkar Zrt. igazgatósága úgy döntött, hogy bezárja az épületet, mely 2006 és 2013 között így már nem fogadott vendégeket és rendezvényeket. Az, hogy az Épkar Zrt-től és más érdekeltségeinktől függetlenül működő üzemeltetők milyen kapcsolatot ápoltak az MSZP-vel, arról nincs tudomásunk. Nem gondoljuk azt sem, hogy a fővárosi szállodák vendéglátó egységeiben, vagy a parlament környéki kávézókban és éttermekben tárgyaló különböző pártok politikusai, ottlétükkel azt bizonyítanák, hogy a vendéglátóhelyek tulajdonosai mely pártra szavaznak, mely pártot támogatják.

Balla György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjének figyelmébe ajánljuk emellett, hogy Dobrai Sándorné 2002-2010 között Karcag város turisztikai bizottságának külsős tagja volt. Karcag város önkormányzatának és intézményeinek rendezvényeit, politikusainak hivatalos és magán utazásait szervezte. Dobrai Sándorné több alkalommal volt látható karcagi és megyei fideszes politikusok társaságában. Ilyen értelemben a Kun-Mediátor botrányban inkább a karcagi Fidesznek van elszámolni valója, mint annak a cégnek, amelynek ingatlanában 2004-2005 között hivatalos bérleti szerződés alapján a Kun-Mediátor irodát bérelt. - Mint ahogyan 2015. április 16-án kiadott közleményünkben hangsúlyoztuk. Az ÉPKAR Zrt. és a KUN-MEDIÁTOR Kft. között 2005 óta semmilyen üzleti kapcsolat nincs. Minden olyan esetben, amely ennek ellentétes látszatát kelti jogi útra kívánunk lépni.

Szeivolt István, vezérigazgató

hirado.hu - MTI
  • Orbán Viktor: A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést
    Elsőként Jakab Péter a Jobbik elnöke intézte kérdéseit Orbán Viktor miniszterelnökhöz az azonnali kérdések órájában, a parlament előző héten indult ülésének ötödik, egyben hétfői zárónapján.
  • A Fidesz előnye továbbra is jelentős
    A Fidesz előnye továbbra is jelentős a baloldali kihívójával szemben: a kormánypárttal a teljes népesség 44, az ellenzéki közös listával 39 százaléka szimpatizál. Az ellenzék hátrányának egyik oka megosztottsága több kérdésben, például a koronavírus kapcsán. Míg az első és második oltással rendelkező fideszesek 84 százaléka szándékozik felvenni a harmadik oltást is, a baloldali szavazótáborban ez az arány csak 68 százalék.
  • Gyászol az Omega - Elhunyt Kóbor János
    Hétfő délelőtt negyed 12 tájban az Omega együttes Facebook-oldalán az alábbi bejegyzés jelent meg: Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt.
MTI Hírfelhasználó