Ferenc pápa elítélte a genderelméletet
Ferenc pápa elítélte szerdán a társadalmi nemeket hirdető genderelméletet, és - mint mondta - összefüggést gyanít a modern társadalom bizalmi válsága és a férfi-nő kapcsolat válsága között.
2015. április 15. 16:52

A katolikus egyházfő a római Szent Péter téren tartott általános audienciáján a nemek szerepéről szólva megállapította, hogy az egyre gyakrabban válságba jutó kapcsolatok társadalmában a férfiak és nők közötti szövetség "újbóli felfedezésére" van szükség.

"A nemek közötti különbségek elhomályosítása nem megoldást hoz, hanem problémát gerjeszt" - jelentette ki a katolikus egyházfő. Hozzátette, hogy a kortárs kultúra új tereket nyitott meg és új szabadságot adott, miközben kétségeket támasztott. Ferenc pápa kifejezte azon reményét, hogy a genderelmélet nem a modern társadalom frusztrációjának és beletörődésének a kifejezése, amely a szexuális különbségeket éppen azért akarja eltörölni, mert nem tudja vállalni őket.

Az egyházfő kijelentette, hogy a házassági családi kötelék "komoly dolog, és nem csak a hívőknek". Arra kérte az értelmiségieket, hogy ne kerüljék el a foglalkozást ezzel a problémával. Ferenc pápa hangoztatta, hogy növelni kell a nők szerepét a társadalomban és az egyházban. A család és a házasság, valamint a házasságon kívüli párkapcsolatok a központi témái az októberben a Vatikánban rendezendő rendkívüli püspöki szinódusnak.

Ferenc pápa kijelentéseire reagálva az olasz melegek és leszbikusok szervezetei kijelentették, hogy a Vatikánban egyre erősebb "a szexuális különbségek miatti rögeszme", és a genderelmélet támadása a melegek és a nők ellen irányul.

hirado.hu - MTI
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
MTI Hírfelhasználó