Megalakult a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.
Fele részben Habony Árpád a tulajdonosa, akire a jelek szerint az új Simicskaként tekint a kormány – írja a Válasz.hu. Az MMG Zrt a Napi Gazdaság székhelyén van bejegyezve.
2015. április 15. 10:59

A Válasz.hu értesülése szerint április 9-én megalapították azt a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amelynek 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, és Orbán Viktor „személye körüli” államtitkárnak is nevezték.

A Válasz szerint az MMG székhelye az óbudai Perc utcában van, a Napi Gazdaság mai épületében,  vezérigazgatói tisztségét pedig a jelenleg a Napi Gazdaságot ügyvezető Keresztesi Péter tölti be. Az üzleti szaklap kiadója hamarosan átkerülhet a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz, aki – írja a Válasz – az MMG-től függetlenül építi fel az új, jobboldali s egyben kormánypárti napilapot, az ellen-Magyar Nemzetet.

A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony–Győri-féle MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál Via.hu néven, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni.

A hírportál szerint az MMG elsőként olvasható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009–2010-ben háromnegyed évet megélt népi-konzervatív hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild. A Válasz úgy tudja, a Via.hu-nál vendégszerzőként számítanak majd a Magyar Hírlap sztárszerzőjére, Bayer Zsoltra is.

Válasz/Mandiner
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó