Vadai még aggódhat
Ismét meghosszabbította az ügyészség a Vadai Ágnes egykori hivatali honlapja miatt folyamatban lévő nyomozást, amit így június 6-ig kellene befejezni – tudtuk meg Nagy Andreától, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől.
2015. április 14. 10:24

A Honvédelmi Minisztérium volt parlamenti államtitkára weboldalának előállításával és karbantartásával összefüggésben Hende Csaba 2013. július 18-i feljelentése nyomán hűtlen kezelés gyanújával indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Érdemes megjegyezni, hogy a vonatkozó törvényi rendelkezés értelmében a nyomozást a lehető legrövidebb időn belül kell lefolytatni, a Legfőbb Ügyészség viszont ameddig ez indokolt, 3-3 hónappal újra és újra kitolhatja az eljárás befejezésének határnapját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hűtlen kezelés gyanúja vélhetőleg azért vetődött fel, mert Vadai államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, miközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt. A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá államtitkárként. Úgy tudjuk, a külső webes cégekkel Szeredi Péter szerződött, a szocialista Szekeres Imre akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, aki szintén szerepel az ügyészséghez eljuttatott feljelentésben. Vadai Ágnes többször is arra hivatkozott: ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.

A történetet tovább árnyalja, hogy a Magyar Nemzet értesülései szerint Vadai honlapjának egyik fejlesztője, a Magnet-X 2000 Kft. több egykori MSZP-s vezető politikus internetes oldalán is dolgozott a Gyurcsány-kormány idején. A társaság korábban fejlesztője volt például a szocialista vezetésű Újbuda weblapjának. De e cég gondozta ebben az időben Terézváros honlapját is, illetve a szocialista Kökény Mihály internetes oldalát, valamint referenciái közé sorolta a Mandur.hu-t, vagyis Mandur Lászlónak, az Országgyűlés egykori szocialista alelnökének internetes felületét. A Magnet-X 2000 Kft. egyik alapítója a főváros informatikai bizottságának külsős tagja volt, másrészt a ferencvárosi testületet erősítette szocialista városatyaként.

Magyar Nemzet
  • Nemzeti szuverenitás a gőzhengerrel szemben
    Európa jövőjét féltjük a politikai és ideológiai nyomásgyakorlástól, hiszen ha ezt most megengedjük, bárki ellen bármikor felhasználható lesz – nyilatkozta Varga Judit.
  • Ilyen volt Ferencváros a Fradi születése idején
    Napra pontosan 120 esztendeje, hogy megalakult a Ferencváros futballszakosztálya. 1900-ban mindez csak egy rövid hírt ért az újságokban, hiszen ki gondolta volna akkor, hogy a football nevű játék ennyire sikeres lesz, az FTC futballszakosztálya pedig minden idők legeredményesebb hazai focicsapatát adja. Újságcikkeken keresztül mutatjuk be, milyen volt a ferencvárosi valóság az előző századelőn.
  • Szabadságunk a jogrenden alapul
    Súlyuknak megfelelően kell kezelni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket.
MTI Hírfelhasználó