Vadai még aggódhat
Ismét meghosszabbította az ügyészség a Vadai Ágnes egykori hivatali honlapja miatt folyamatban lévő nyomozást, amit így június 6-ig kellene befejezni – tudtuk meg Nagy Andreától, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől.
2015. április 14. 10:24

A Honvédelmi Minisztérium volt parlamenti államtitkára weboldalának előállításával és karbantartásával összefüggésben Hende Csaba 2013. július 18-i feljelentése nyomán hűtlen kezelés gyanújával indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Érdemes megjegyezni, hogy a vonatkozó törvényi rendelkezés értelmében a nyomozást a lehető legrövidebb időn belül kell lefolytatni, a Legfőbb Ügyészség viszont ameddig ez indokolt, 3-3 hónappal újra és újra kitolhatja az eljárás befejezésének határnapját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hűtlen kezelés gyanúja vélhetőleg azért vetődött fel, mert Vadai államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, miközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt. A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá államtitkárként. Úgy tudjuk, a külső webes cégekkel Szeredi Péter szerződött, a szocialista Szekeres Imre akkori honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, aki szintén szerepel az ügyészséghez eljuttatott feljelentésben. Vadai Ágnes többször is arra hivatkozott: ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.

A történetet tovább árnyalja, hogy a Magyar Nemzet értesülései szerint Vadai honlapjának egyik fejlesztője, a Magnet-X 2000 Kft. több egykori MSZP-s vezető politikus internetes oldalán is dolgozott a Gyurcsány-kormány idején. A társaság korábban fejlesztője volt például a szocialista vezetésű Újbuda weblapjának. De e cég gondozta ebben az időben Terézváros honlapját is, illetve a szocialista Kökény Mihály internetes oldalát, valamint referenciái közé sorolta a Mandur.hu-t, vagyis Mandur Lászlónak, az Országgyűlés egykori szocialista alelnökének internetes felületét. A Magnet-X 2000 Kft. egyik alapítója a főváros informatikai bizottságának külsős tagja volt, másrészt a ferencvárosi testületet erősítette szocialista városatyaként.

Magyar Nemzet
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
 • Jakab Péternek arra sincs energiája, hogy a Facebookon politizálgasson
  Élesen bírálta a Siófokon kétnapos éhségsztrájkba kezdő Jobbik-alelnököt Varga-Damm Andrea. A független képviselőnek a párt elnökéről sincsen jó véleménye. Jakab Péter féléves működését magunk is mérlegre tettük. Az egykori szóvivő könnyűnek találtatott, az alpári parlamenti felszólalások mögött egy lagymatag politikus bújik meg.
 • Nagy baj van Amerikában
  A vélemények egy-egy okot neveznek meg a konfliktus forrásaként, elhanyagolva a probléma sokszínűségét.
MTI Hírfelhasználó