Baráth Etele: A rendezésben is folyamatosan fejlődni kell
2019-ben Szegeden rendezik a kajak-kenu világbajnokságot, amely egyben olimpiai kvótaszerző verseny is lesz. Magyarország ebben már - ha csak egyetlen szavazattal is - megelőzte az ősi rivális németeket.
2015. március 23. 10:34

"Különleges értéke van az olimpia előtti utolsó világbajnokságnak, mert minden ország arra a 12 számra koncentrál, amely az ötkarikás játékokon is szerepel. Ez azt jelenti, hogy iszonyatosan sűrű itt a mezőny" - mondta Baráth Etele.

A sportvezető szerint ennél nagyobb rangú verseny nincsen.

"Az olimpiának nagyon nagy a presztizse, de a versenyértéke egy kvalifikációs világbajnokságnak óriási" - jegyezte meg.

Baráth Etele szerint az, hogy Szeged egyetlen szavazat többséggel elnyerte a 2019-es világbajnokság rendezési jogát, a részletesebb, tartalmasabb és több pozitív tényezőt tartalmazó pályázatnak volt köszönhető.

"Olyan anyagot tettünk le az asztalra, amellyel a nemzetközi kajak-kenu világ legkülönbözőbb régióival egy speciális együttműködést akarunk kialakítani. Meghívnánk a felzárkózó országok versenyzőit, továbbá konferenciákat rendeznénk olyan kérdésekről, mint a női kenusport fejlesztése vagy a para versenyzők felkészítésével kapcsolatos elméleti kérdések" - mondta Baráth Etele.

A szövetség elnöke elismerte: a 2019-es világbajnokságig még szükség lesz a szegedi központ fejlesztésére.

"Például a tavalyi moszkvai világbajnokságon egészen különleges, tökéletes felszerelések jelentek meg. Nekünk is lépést kell ezzel tartani. De mi mind a közvetítés, mind az informatikai rendszer felületén, a közönség kiszolgálásában eddig mindig hozzá tudtunk tenni valamit. Az ajánlatunk most is az volt, hogy még egy lépést tegyünk előre" - fogalmazott a sportvezető.

Baráth Etele hangsúlyozta: nincs még egy pálya a világon, ahol még egy ilyen közönség volna, mint Szegeden.

"Egy kis többletet ez mindig jelent. Ugyan a pálya nem lejt senkinek, de egy olyan belső motivációt jelent, amely mindenféleképpen nekünk egy többletértéket hoz" - tette hozzá.

Magyarországon először 1998-ban rendeztek kajak-kenu világbajnokságot, majd 2006-ban és 2011-ben is Szeged adott otthont az eseménynek. A magyar versenyzők eddig 471 érmet nyertek a világbajnokságokon, ezzel és a 197 aranyéremmel toronymagasan vezetnek a nemzetek összesített rangsorában.

InfoRádió
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó