Provokátorfigyelő csapatot alakít a Fidelitas
Mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni mások rendezvényeit – hangzott el Böröcz László és Koncz Zsófia szerdai sajtótájékoztatóján, felidézve a március 15-ei eseményeket.
2015. március 18. 11:43

Koncz Zsófia emlékeztetett, március 15-én provokátorok jelentek meg a hivatalos állami megemlékezésen. Civilnek állították be magukat, de valójában szélsőséges baloldali pártaktivisták voltak, akik ordibálásukkal, sőt tettlegességig fajuló agresszivitásukkal több tízezer család békés ünnepét akarták tönkretenni – tette hozzá a Fidelitas országos alelnöke.

A Fidelitas úgy véli, ez a viselkedés méltatlan 1848 hőseihez, az ifjúság egyik legszebb ünnepéhez, és méltatlan a magukat normálisnak tartó baloldali pártokhoz is. Koncz Zsófia felhívta a figyelmet, a provokátorok között volt Antal Nikoletta Henrietta aktivista, aki az önkormányzati választáson kompenzációs listán szerepelt a III. kerületi MSZP listáján, vagy Szabó Gábor III. kerületi DK-s aktivista. Nem először fordul elő, hogy a civileknek hazudott rendzavarókról kiderül, hogy pártaktivisták, gondoljunk csak a székházfoglalókra és rongálókra – fogalmazott a Fidelitas országos alelnöke.

Böröcz László is méltatlannak nevezte azt a magatartást, amelyet baloldali provokátorok tanusítottak március 15-én, civil köntösbe bújva.

A Fidelitas elnöke szerint ezzel a provokátorok lejáratják a civil társadalmat is. A politikus bejelentette, "nem szeretnék, ha a baloldal hétvégihez hasonló húzásaiból hagyomány lenne", ezért a Fidelitas megalakítja a provokátorfigyelő csapatát. Mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni mások rendezvényeit – húzta alá. Nem szeretnénk, ha egymás rendezvényeinek „széttrollkodása” hagyománnyá válna, legyen akár politkai vagy civil rendezvény – szögezte le a Fidelitas elnöke.

A Fidelitas arra kér mindenkit, hogy aki provokátorokat ismer fel, küldje el nevüket és képüket a provokatorfigyelo@fidelitas.hu e-mail címre. A „provokátor-tudástár” bővítését facebook-oldal segíti majd. 

Böröcz László megjegyezte, az ilyen típusú „tudásbővítő és ismeretterjesztő” szolgáltatás nem új műfaj, ezzel az eszközzel élt korábban a cink.hu, a 444.hu, illetve az atlatszo.hu is.

fidesz.hu
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
 • Bayer Zsolt: Elegünk van Manfred Weberből
  Helmut Schmidt világa odavan, Helmut Kohl világa odavan. S ami lett helyettük, az a nagy romlás.
MTI Hírfelhasználó