Milliós szerződések tanácsadásra
Információink szerint több vidéki MSZP-szervezetben is felzúdulást okozott, hogy lapunk nyilvánosságra hozta a párt parlamenti képviselőcsoportjának több százezres vagy akár több tíz milliós szerződéseit.
2015. március 4. 09:10

Miközben ugyanis nekik spórolniuk kell, rengeteg pénz megy el tanácsadásra egykori párt-, illetve kormányzati tisztségviselőkhöz. Volt ugyanakkor, aki azt vetette fel, hogy a frakció pénzét úgysem lehetne például közüzemi számlákra költeni.

Az Országgyűlés Hivatala által a Magyar Nemzethez eljuttatott frakciószerződésekből kiderül, hogy a korábban már bemutatottak mellett további országgyűlési képviselőit is ellátja szerződésekkel az MSZP frakciója. Egyikük Iváncsik Imre, aki húsz évig volt képviselő. Iváncsik vezető tisztségviselője a 2 Konzulens Kft.-nek, amely összesen 8,3 millió forint értékben kapott szerződéseket, elsősorban biztonságtechnikai tanácsadásra. Devánszkiné Molnár Katalin volt országgyűlési képviselő, illetve XVII. kerületi volt polgármester is kap megbízásokat cégén keresztül, öt szerződést kötöttek vele körülbelül kétmillió forint értékben állampolgári panaszok, földhivatali és ingatlanokkal kapcsolatos jogszabályok „nem jogi szempontú véleményezésére”.

A Fidesz – mint ahogyan arról a Népszava is beszámolt – például volt sajtósának, Kaminski Fannynak a cégével háromszor is szerződött már ebben a ciklusban kommunikációs tanácsadásra összesen több mint 11 millió forint értékben. A lapunk által is kikért szerződések szerint Huth Gergely újságíró cége, a PestiSrácokat kiadó GerillaPress Kft. tavaly május óta három szerződést is kapott ugyancsak kommunikációs tevékenységre és háttéranyag készítésére összesen hétmillió forint értékben. Szintén kommunikációs tanácsokkal látja el a Fidesz frakcióját Várhegyi Attila volt pártigazgató cége, a Prestige Média Kft. Több mint nyolcmillió forintért kötöttek vele szerződést a tavalyi évre és az idei esztendő első fél évére. A Századvég Gazdaságkutató és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány az elmúlt egy évben tanulmányok és elemzések készítésére csaknem 18 millió forintért kapott megbízást.

---------------------------------------

Antónia nem

Tanácsadója politikai pártnak vagy szereplőnek nem voltam, ezért ilyen megbízásból jövedelmem sem származott – közölte tegnap Mészáros Antónia, miután lapunk megírta: édesapja cége, amelyben ő is beltag, szerződést kötött korábban az MSZP frakciójával. Az ATV-s műsorvezető leszögezte: noha 2015. március 1-jéig beltagja volt egy kommunikációs cégnek, annak tevékenységében műsorvezetői munkáján kívül semmilyen részt nem vállalt.

Magyar Nemzet
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó